Anasayfa

21-12-2020
Twitter'da Dendias - Çavuşoğlu atışması
Yunanistan ve Türkiye dışişleri bakanları Twitter üzerinden atıştı.
21 Aralık 2020 Pazartesi

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias Twitter üzerinden birbirlerine mesaj gönderdiler.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias, Twitter’dan yaptığı paylaşımda, Avrupa ülkelerinin, Türkiye’ye yönelik silah ambargosu konusunu defalarca Avrupa Birliği (AB) gündemine taşıdıklarını savunarak, "ABD’nin NATO bütünlüğünü sabote ettiği gerekçesiyle Türkiye’ye yaptırım uyguladığını" yazmıştı.

ÇAVUŞOÄžLU: "DOSTÇA BİR TAVSİYE"

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Twitter üzerinden Nikos Dendias’ın mesajını alıntılayarak şunları yazdı: "Sevgili Niko, işte yeni yıl için dostça bir tavsiye:

Başkalarından yardım istemeyi ve Yunan halkının itibarını zedelemeyi bırak. 2021 yılı, doğrudan, samimi ve ciddiyetle konuşarak farklılıklarımızı adil şekilde ele aldığımız bir yıl olsun."

DENDİAS'TAN CEVAP

Dışişleri Bakanı Dendias da cevabını Twitter üzerinden verdi. Dendias mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Teşekkür ederim sevgili dostum Mevlüt. Madem temenni ve tavsiye alıp veriyoruz, 2021, Türkiye için 3 fiiliyatın yılı olsun: 1) Meşru haklarımızı hayata geçirmemiz halinde Yunanistan’ı savaşla tehdit etmeyi bıraksın. Ne de olsa 21. yüzyılda yaşıyoruz. 2) Daha fazla Avrupalı, daha az Osmanlı olmak için esinlensin. Türk halkına en iyi hizmet edecek olan budur. 3) Provokasyonları ve yasa dışı faaliyetleri bıraksın. Bu arada, Mevlüt yine bir şeyi anmayı unutmuşsun, uluslararası hukuku. Farklılıklarımız konusunda yapıcı diyalog için tek temel bu sevgili dostum. Mutlu 2021!"

Haberler


Hayvan besicilerinden protesto gösterisi

Yunanistan, “hastane mantarı” vakalarında AB’de ikinci sırada

Mizanlı’daki protestoya ABTTF’den destek: “Eğitimde çifte standarta son verilsin”

Miçotakis ve Bergkam enerji iş birliğini görüştü

Okul binasına alınmayan Encümen Heyeti, taleplerini Bakan’a kapıda iletti

Bakan Zaharaki, İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesini ziyaret etti

İskeçe’de Mizanlı Türk Azınlık İlkokulunun açılmaması protesto edildi

BTTÖB’den yeni eğitim yılı mesajı: “Azınlık okullarının kapatılmasına dur demeliyiz”

Eğitim Bakanı Zaharaki yarın İskeçe’de olacak

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği 79 yaşında

AB Savunma Fonu’ndan Yunanistan’a 787 milyon euro

Türk turist akını bölge ekonomisini canlandırdı