Anasayfa


22-12-2020
Yunanistan’da 10 kişiden 7’si aşıya 'evet' diyor
Yapılan anket, aşı kampanyasının ülkede başarıya ulaşacağını gösteriyor.
22 Aralık 2020 Salı

Kar amacı gütmeyen araştırma şirketi Dianeosis’in, Ulusal Aşılama Kurulu, Sağlık Bakanlığı ve kamuoyu şirketi Metron Analysis ile yaptığı anket sonucuna göre her 10 Yunanlıdan 7’si Kovid-19 aşısını yaptıracak.

1-10 Aralık tarihleri arasında 1.100 kişinin katıldığı anket sonuçları, Kovid-19 aşılama kampanyasının Yunanistan’da başarıya ulaşacağı veriler içeriyor. İkinci dalganın yarattığı baskıya rağmen, kamuoyunda farmakoloji ve tıp bilimine, siyasi ve sağlık kurumlarına güven giderek artıyor.

Yapılan araştırmanın sonuçları, aşı olacaklarını belirtenlerin (“evet” ve “muhtemelen evet” cevabı verenler) oranının yüzde 66,3 olduğunu gösteriyor. Aşı olmayı reddedeler ise (“hayır” ve “muhtemelen hayır” cevabını verenler) yüzde 27,4’lük bir kesimi temsil ediyor. Aynı oranın eylül ayında ise yüzde 42 olduğuna dikkat çekiliyor.

Araştırma sonuçları, vakti hali yerinde olanlar ve risk grubunda yer alanlar arasında, aşıya yönelik olumlu tutumun önemli ölçüde arttığını gösteriyor. Aşı olmak isteyen 65 yaş üzerindekilerin oranı ise yüzde 80,4’e ulaşıyor.

Ankete katılanların yüzde 61’i aşıların hayat kurtardığına inanıyor. Yüzde 33’ü de “muhtemelen kurtarıyor” cevabını veriyor.

Bu arada, aşıya karşı güvensizliğin hala devam ettiği de gözden kaçmıyor. “Aşı güvenilir olmayabilir/Yan etkileri olabilir” diyenler yüzde 69’luk bir kesimi oluşturuyor. Aşının sonuç vereceğine inanmayananların oranı ise yüzde 21.

Haberler


Güney Meriç’te muhteşem Hıdırellez kutlaması

GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup