Anasayfa


23-12-2020
Akar: 'Başka yerlerden çözüm aranması Yunanistan’ın aleyhine'
Türkiye Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye’nin Yunanistan’la siyasi görüşmeler yoluyla sorunlara çözüm bulmak istediğini söyledi.
23 Aralık 2020 Çarşamba

Doğu Akdeniz'deki gelişmeleri değerlendiren Hulusi Akar, sorunları siyasi şekilde çözümlemeye gayret sarf ettiklerini kaydetti.

Akar, "Yunanistan'ın, Türkiye ile görüşmeler yoluyla sorunlara siyasi çözümler bulmasının en iyi yol olduğunu bir kez daha tekrarlamak istiyoruz. Bunun dışında başka yerlerden çözüm aranmaya kalkınması çözümü uzatmaktan başka, Yunanistan'ın aleyhine olmasından başka bir şey doğurmaz." diye konuştu.

Akar şunları söyledi: “Doğu Akdeniz'de, Ege'de, Kıbrıs'ta komşularımızla iyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde diyalog yoluyla bütün sorunlarımızın siyasi şekilde çözümlenmesine gayret gösteriyoruz. Amacımız, niyetimiz ve dileğimiz budur. Diğer taraftan da ülkemizin ve milletimizin hak, alaka ve menfaatleri var. Bunları korumak, kollamak da bizim boynumuzun borcu. Biz bunu anlatmaya çalışıyoruz. Biz hiçbir şekilde kimsenin hakkına tecavüz etmek durumunda değiliz. Sadece haklarımızı kullanmaya çalışıyoruz. Bu çerçevede de yapılan çalışmaların herhangi bir şekilde Türkiye ile Avrupa Birliği arasında bir çelişki varmış gibi gösterilmeye çalışması da Yunanistan yaptığı bir gayrettir. Bunun da beyhude olduğunu değerlendiriyoruz ve gerçekleri yansıtmıyor.”

“TÜRKİYE BELİRLENEN TARİHTE ORADA OLACAK”

"Yunanistan ile NATO kapsamında yapılması öngörülen görüşmelerle ilgili bir gelişme var mı?" sorusu üzerine Akar, Brüksel'deki toplantılara Türk tarafı sürekli istenilen tarihte giderken, Yunanistan'ın gelmediğini vurguladı.

Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, bu toplantıların bir kez daha başlatılması konusunda NATO Genel Sekreterliğinin görüşlerini ve tarih belirlemesini beklediklerini belirterek, Türkiye'nin belirlenen tarihte orada olacağını dile getirdi.

Haberler


Güney Meriç’te muhteşem Hıdırellez kutlaması

GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup