Anasayfa


23-12-2020
Genelkurmay Başkanı Floros’dan İskeçe ve Evros ziyareti
Genelkurmay Başkanı Korgeneral Konstandinos Floros, İskeçe ve Evros’u ziyaret etti. Ziyaret 22 Aralık Salı günü gerçekleştirildi.
23 Aralık 2020 Çarşamba



Araksos’daki 116. Uçak Filosunu ve Hrisupolis’deki güdümlü füze birliğini ziyaret eden Genelkurmay Başkanı Floros, İskeçe’ye geçerek Kayalar’daki (Petrohori) XXV. Zırhlı Tugayı, İskeçe’deki Dördüncü Kolordu Komutanlığını, Dedeağaç’taki XXIII. Zırhlı Tugayı, Evros Provatona bölgesindeki 7. Mekanize Tugayı, Dimetoka’daki XVI. Mekanize Piyade Tümeni ile Evros bölgesindeki bazı karakol ve birlikleri ziyaret etti.

Genelkurmay Başkanı Floros ziyaretleri sırasında yaptığı konuşmada, silahlı kuvvetler personelini Türk tahriklerine karşı gösterdiği performanstan dolayı tebrik etti. Floros, Şubat ayından bu yana Evros bölgesine yönelik göçmen dalgasının da başarılı bir şekilde önlendiğine vurgu yaptı. Doğu Akdeniz bölgesindeki olaylar sırasında personelin yüksek hazırlık seviyesine değinen Floros, bunun devam etmesi gerektiğini söyledi.

Floros, Genelkurmay Başkanlığı tarafından üstelenilen silahlanma ve modernizasyon ile imkanlarının arttırılmasına yönelik çalışmalara da değindi. Floros, toplam 2600 paralı asker ve personel alımı için yıl sonuna kadar gerekli ilanın yapılacağını dile getirdi.

Genelkurmay Başkanı Floros’un Evros bölgesini ziyareti sırasında Poros bölgesinde çit yapımı için devam eden çalışmaları denetlediği de bildirildi.

Haberler


Güney Meriç’te muhteşem Hıdırellez kutlaması

GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup