Anasayfa


24-12-2020
İlhan Ahmet: 'Hükümet sınıfta kaldı!'
Rodop KİNAL Milletvekili İlhan Ahmet, 14 bakanlığın imzasıyla sunulan çoklu kanun teklifi görüşmelerine webex telekonferans bağlantısıyla katılarak söz aldı. İlhan Ahmet, hükümetin Kovid-19 virüsü pandemisi sürecindeki sağlık ve ekonomi politikalarını eleştirdi.
24 Aralık 2020 Perşembe

KİNAL Milletvekili İlhan Ahmet, “Vatandaşlar büyük bir fedakarlıkla üzerlerine düşeni yaparken, hükümet gerekli tedbirleri almakta açıkça sınıfta kalmıştır. Ülkeyi hapsettikleri ikinci ‘lockdown’ da bunu göstermektedir.” dedi.

Hükümete yüklenen milletvekili, “Sağlık ve ekonomi alanında ciddi ve gerçekçi hiçbir hareket planı ortaya koyamadınız. KİNAL Partisi olarak, sağlık sistemini güçlendirmek ve sağlık çalışanları, çiftçiler gibi bu benzeri görülmemiş süreçten ağır etkilenen sektör çalışanlarına ve hassas ekonomi gruplarındaki vatandaşlara destek vermek için sunduğumuz önerileri de dikkate almadınız. Diğer yandan, emekli maaşı ödemelerinde kabul edilemez gecikmelere yol açtınız. Bugün itibarıyla ödeme bekleyen 173.000 emeklinin maaş düzenlemesi için gerekli sistemi, hala organize edemediniz!” diye konuştu.

“HAKSIZ PRİM KESİNTİLERİ ÇİFTÇİLERE GERİ ÖDENSİN”
Tarım Bakanlığı tarafından hukuka aykırı şekilde çiftçilere prim kesintileri yapıldığını söyleyen milletvekili, % 15 civarındaki söz konusu kesintilerin bir an önce çiftçilere iade edilerek hesaplarına yatırılmasını istedi.

“YURT DIŞINDAKİ VATANDAŞLARIZ TEMEL NÜFUS İŞLEMLERİNE ERİŞMEKTE AKSAKLIK YAŞIYOR”
Milletvekili İlhan Ahmet, ‘locdown’ sürecinde aksayan vatandaşlık işlemlerine de dikkati çekti. Özellikle yurt dışında yaşayan vatandaşların, doğum, evlilik, ölüm gibi işlemlerinin takibinde, Atina’daki özel nüfus müdürlüklerinin yeterli hizmet sunmadığını belirterek, yaşanan kaosun giderilmesi için aktif randevu sisteminin hayata geçirilmesini talep etti.

“TESLİMAT AĞLARI GÜÇLENDİRİLSİN”
Pandemi koşullarında iş yükü ağırlaşan posta ve kurye hizmeti sektöründe yaşananlara da dikkati çeken milletvekili, “Sevkiyat hareketliliğini taşıyamaz hale gelen şirketlerin, siparişleri teslim süresinde ortalama 6 - 10 iş gününe varan gecikmeler yaşanıyor. Hükümet ise mevcut posta ve kurye şirketlerinin teslimat ağlarını güçlendirmek için herhangi bir destek vermiyor” diye belirtti.

İlhan Ahmet, KİNAL Partisi olarak sundukları üç aylık düzenli işsizlik ödeneği teklifini de hatırlatarak, hükümeti harekete geçmeye çağırdı.


Haberler


Güney Meriç’te muhteşem Hıdırellez kutlaması

GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup