Anasayfa

24-12-2020
İlhan Ahmet: ’Hükümet sınıfta kaldı!’
Rodop KİNAL Milletvekili İlhan Ahmet, 14 bakanlığın imzasıyla sunulan çoklu kanun teklifi görüşmelerine webex telekonferans bağlantısıyla katılarak söz aldı. İlhan Ahmet, hükümetin Kovid-19 virüsü pandemisi sürecindeki sağlık ve ekonomi politikalarını eleştirdi.
24 Aralık 2020 Perşembe

KİNAL Milletvekili İlhan Ahmet, "Vatandaşlar büyük bir fedakarlıkla üzerlerine düşeni yaparken, hükümet gerekli tedbirleri almakta açıkça sınıfta kalmıştır. Ülkeyi hapsettikleri ikinci 'lockdown' da bunu göstermektedir." dedi.

Hükümete yüklenen milletvekili, "Sağlık ve ekonomi alanında ciddi ve gerçekçi hiçbir hareket planı ortaya koyamadınız. KİNAL Partisi olarak, sağlık sistemini güçlendirmek ve sağlık çalışanları, çiftçiler gibi bu benzeri görülmemiş süreçten ağır etkilenen sektör çalışanlarına ve hassas ekonomi gruplarındaki vatandaşlara destek vermek için sunduğumuz önerileri de dikkate almadınız. Diğer yandan, emekli maaşı ödemelerinde kabul edilemez gecikmelere yol açtınız. Bugün itibarıyla ödeme bekleyen 173.000 emeklinin maaş düzenlemesi için gerekli sistemi, hala organize edemediniz!" diye konuştu.

"HAKSIZ PRİM KESİNTİLERİ ÇİFTÇİLERE GERİ ÖDENSİN"
Tarım Bakanlığı tarafından hukuka aykırı şekilde çiftçilere prim kesintileri yapıldığını söyleyen milletvekili, % 15 civarındaki söz konusu kesintilerin bir an önce çiftçilere iade edilerek hesaplarına yatırılmasını istedi.

"YURT DIŞINDAKİ VATANDAŞLARIZ TEMEL NÜFUS İŞLEMLERİNE ERİŞMEKTE AKSAKLIK YAŞIYOR"
Milletvekili İlhan Ahmet, 'locdown' sürecinde aksayan vatandaşlık işlemlerine de dikkati çekti. Özellikle yurt dışında yaşayan vatandaşların, doğum, evlilik, ölüm gibi işlemlerinin takibinde, Atina'daki özel nüfus müdürlüklerinin yeterli hizmet sunmadığını belirterek, yaşanan kaosun giderilmesi için aktif randevu sisteminin hayata geçirilmesini talep etti.

"TESLİMAT AÄžLARI GÜÇLENDİRİLSİN"
Pandemi koşullarında iş yükü ağırlaşan posta ve kurye hizmeti sektöründe yaşananlara da dikkati çeken milletvekili, "Sevkiyat hareketliliğini taşıyamaz hale gelen şirketlerin, siparişleri teslim süresinde ortalama 6 - 10 iş gününe varan gecikmeler yaşanıyor. Hükümet ise mevcut posta ve kurye şirketlerinin teslimat ağlarını güçlendirmek için herhangi bir destek vermiyor" diye belirtti.

İlhan Ahmet, KİNAL Partisi olarak sundukları üç aylık düzenli işsizlik ödeneği teklifini de hatırlatarak, hükümeti harekete geçmeye çağırdı.


Haberler


İskeçe Türk Birliği’nden Anneler Günü etkinliği

Rodop e-EFKA’daki personel yetersizliği meclis gündeminde

GTGB olağan genel kurula hazırlanıyor

Milletvekili Ferhat, Agrisnap uygulamasındaki sorunları meclis gündemine taşıdı

Gençler Karasu kıyısında buluşuyor

Milletvekili Baran: “İskeçe’de ambulans krizi vatandaşın hayatını tehlikeye atıyor”

Mustafçova Belediye Başkanı Kurt’tan Eyalet Başkanı Topsidis’e ziyaret

DTİK Kuzey Makedonya buluşması Üsküp’te gerçekleştirildi

Hasan Paçaman’dan Turus ve Eren’e ziyaret

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği genel kurulu bu pazar

Batı Trakya’da Ruh Sağlığı Hizmetlerine Yaklaşım ve Kültürel Etkiler

Batı Trakyalı Ömer Hacı Karaahmet, Türkiye üçüncüsü oldu