26-12-2020
Göçmenlerin Türkiye'ye itilmesi İHA'yla görüntülendi
Ege’de Yunan sahil güvenlik gemisinin, şişme bir bota aktardığı göçmenleri Türk karasularına ittiği bildirildi. Aralarında çocukların da bulunduğu düzensiz göçmenlerin önceki gün geri itildiği anlar, Türk Deniz Kuvvetlerine ait İHA tarafından kaydedildi.
Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından İHA ile Ege Denizi’nde icra edilen keşif ve gözetleme faaliyetleri sırasında Yunan sahil güvenlik botlarının düzensiz göçmenlere yönelik insanlık dışı muamelesi kayıt altına alındı.
Yunanistan’a ait LS-70 sahil güvenlik botu ile taşınan düzensiz göçmenler Midilli Adası’nın kuzeyi, Baba Burnu’nun güneyinde ulaşıldığında şişme bota aktarıldı. Yunan askerleri gemiye ait başka bir botu da suya indirerek göçmenleri çekmeye başladı. Göçmenleri Türk karasularına iten Yunan askerleri daha sonra bölgeyi terk etti. Göçmenlere Türk askerinin yardım ettiği ifade edildi.
Olaydan bir gün önce benzer bir olayın da Kuşadası açıklarında yaşandığı kaydedildi.