Anasayfa

27-12-2020
Yunanistan'da ilk aşı yapıldı
Kovid-19'a karşı ilk aşılama bugün (27 Aralık Pazar) gerşekleşti.
27 Aralık 2020 Pazar

Yunanistan'da ilk aşı Atina'da Evangelisnos Hastanesi'nin yoğun bakım ünitesinde çalışan hemşire Evstathia Kabisiuli'ya yapıldı. Saat 13:00'te canlı yayında yapılan aşı ile ülkedeki aşılama programı resmen başlamış oldu.

Evstathia Kabisiuli'nin ardından ikinci aşı yine aynı hastanede yapıldı. Huzur evinde kalan Mihalis Yovanidis saat 13:30'da aşı oldu.

DEVLET YETKİLİLERİ

Devlet yetkililerinden ilk olarak Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropulu'ya aşı yapıldı. Cumhurbaşkanı saat 14:00'da Evangelismos Hastanesi'nde Kovid-19 aşısını yaptırdı.

Cumhurbaşkanının ardından Başbakan Kiriakos Miçotakis saat 14:30'da Attikon hastanesinde aşı oldu. Başbakana, Sağlık Bakanlığı'nın Kovid-19 konularındaki sözcüsü olan Prof. Dr. Sotiris Çiodras da eşlik etti. Başbakan Miçotakis aşının ardından yaptığı açıklamada, tarihi günün önemine değinerek aşılama ile birlikte geleceğe umutla bakılabildiğini belirtti. Başbakan, aşı programı istenilen sonuca ulaşıncaya kadar herkese tedbirlere uyma çağrısı yaptı.

Başbakanın ardından Meclis Başkanı Konstantinos Tasulas ve Sağlık Bakanlığı'nın Kovid-19 konularındaki sözcüsü olan Prof. Dr. Sotiris Çiodras da aşı oldu.

Haberler


Zeybek: “Azınlık ilkokuluna kayıt engelinin hangi gerekçeye dayandığı hâlâ açıklanmadı”

BM raporunda Yunanistan mercek altında

Tütün üreticilerine OSDE uyarısı

İskeçe Azınlık Lisesi öğrencilerinin geleneksel kermesi yarın başlıyor

Makedon Dili Merkezi’nin davası bir yıl ertelendi

İnanç Mustafaoğlu’ndan İskeçe’deki su zammına tepki

Gümülcine Müftülüğü Kur’an Kursu öğreticilerine eğitim semineri düzenledi

Lavrio ihalesine İsrailli şirket de katıldı

Miçotakis: “Savunmaya milyarlar harcadık ancak yerli sanayimiz gelişmedi”

Türkçe ders kitapları Batı Trakya’ya geldi

Dağ köyleri ve uzak adalarda istihdama devlet desteği

Eğitim Bakan Yardımcısı Papaioannu Türkçeyi “zorunlu homojenleştirme aracı” olarak tanımladı