Anasayfa

27-12-2020
Mülteci çocuklara ırkçı saldırı
Selanik yakınlarındaki Oreokastro bölgesinde refakatsiz mülteci çocukların kaldığı kampa ırkçı gruplar tarafından saldırı düzenlendi.
27 Aralık 2020 Pazar

Basında yer alan haberlere göre, dün gece saatlerinde, ellerinde bıçak, demir çubuk ve sopalarla Kilise himayesinde faaliyet gösteren göçmen kampının önünde toplanan kalabalık grup ırkçı slogan atarak gösteri yaptı.

Daha sonra, kampta çocukların bulunduğu bölgeye girmek isteyen saldırganlar çevredekiler ve kamp görevlileri tarafından engellendi.

Kampın avukatı Thodoris Karayannis basına yaptığı açıklamada, yaşanan olayla ilgili bölge savcılığına suç duyurusunda bulanacağını belirterek, "Küçük çocukları, planlı şekilde nefret ve propaganda yayan ve 12-15 yaşındaki çocuklara ölüm tehlikesi içeren şiddet uygulamaktan çekinmeyen insanlardan korumamız lazım." dedi.

Aynı bölgede 2016 ve 2017'de göçmen kamplarına itiraz eden gruplarca düzenlenen ırkçı gösterilerde de geniş çapta şiddet olayları yaşanmıştı.

Haberler


Trump’ın eski danışmanı Atina Büyükelçisi olarak göreve başladı

ELTA Genel Müdürü Gregoris Sklikas’tan istifa: “Plan uygulanmazsa maaşlar tehlikeye girebilir”

Kırköy Ova Kadınlar Kolundan Kuzey Makedonya’ya kültür gezisi

Yunanistan’da her 4 kişiden biri yoksulluk riski altında

Isınma yardımı başvuruları başlıyor

Zeybek, tarım desteği krizini meclise taşıdı

Gümülcine’de evcil hayvan denetimleri başlıyor

Gümülcine semalarında F-16 uçuşu

Miçotakis’in Gümülcine ziyareti ertelendi

Miçotakis’in ziyareti öncesi Meriç’te çiftçiler eylem hazırlığında

Miçotakis yarın Gümülcine’ye geliyor

2026 trafik harçları açıklandı: Son ödeme 31 Aralık