Anasayfa

05-01-2021
Noel ve yılbaşındaki hareketlilik viral yükü arttırdı
Atina'daki atıklarda yapılan incelemeler, Noel ve yılbaşı nedeniyle yaşanan hareketliliğin viral yükü (virülans) arttırdığını ortaya çıkardı.
5 Ocak 2021 Salı

Atina Kapodistria Üniversitesi'nden kimya profesörü Nikos Thomaidis'in başkanlığını yaptığı ekip tarafından başkentin atıklarında yapılan incelemelerde, Noel ve yılbaşı sonrasında viral yükün ciddi oranda arttığı gözlendi.

Viral yükün, Noel yortusu sonrasında 26 - 27 Aralık tarihlerinde iki kat arttığı bildirildi. Yılbaşı sonrasında ise atıklardaki viral yükün üç misli arttığı ifade edildi.

Prof. Thomaidis, Noel ve yılbaşı nedeniyle başkentten ciddi oranda bir nüfusun şehirden ayrıldığını, bu kişilerin dönmesiyle vaka sayılarında artış yaşanmasının muhtemel olduğunu söyledi.

Mart ayından bu yana başkentteki atıklarda sistematik şekilde inceleme yaptıklarını belirten Thomaidis, 1 Eylül tarihinden itibaren ise atıklardan her gün örnek aldıklarını, böylece Kovid -19 salgınını ve vaka sayılarındaki iniş - çıkışları daha güvenli bir şekilde takip edebildiklerini kaydetti.


Haberler


Sigortasız araç cezalarına yapay zekâ incelemesi

Gümülcine ve İskeçe’de halk pazarlarının günü değişiyor

Kırköy’de 3. Ova Yağlı Güreş Festivali bugün düzenleniyor

Rodop ilinde yangın riski yüksek: Bazı bölgelere giriş yasaklandı

19. Ketenlik Gençlik Festivali başladı

Türkiye’den Yunanistan’ın Ege’yi kapsayan turizm planına tepki

Trakya Üniversitesi Batı Trakya’da öğrencilere tanıtıldı

Edirne heyeti Topsidis ile görüştü: Gündem turizm ve sınır kapıları

Kesriye’de "koyun-keçi çiçeği" hastalığı nedeniyle acil önlemler alındı

Batı Nil Virüsü vakaları son bir haftada 23 artarak 65’e yükseldi

Kosmidu ve “kurumsal tarafsızlık”

Azınlık eğitimi ’yasalar böyle diyor’ denilerek tasfiye edilemez