Anasayfa

05-01-2021
Lise 3'ler için müfredat azaltılıyor
Eğitim Bakanlığı bu yıl yapılacak üniversiteye giriş sınavında değişiklik yapılacağını açıkladı.
5 Ocak 2021 Salı

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, bu yıl sınava girecek lise 3 son sınıf öğrencileri daha kısıtlı bir müfredattan sorumlu olacak. Müfredatla ilgili ayrıntılı açıklamaların önümüzdeki günlerde yapılması bekleniyor.

Ortaokul ve lise öğrencileri 8 Ocak Cuma günü uzaktan eğitime başlayacak. Yüz yüze eğitime ne zaman geçileceği ise önümüzdeki dönemde belli olacak.

Anaokulu ve ilkokul öğrencileri için ise okul zili 11 Ocak Pazartesi günü çalacak ve yüz yüze eğitime geçilecek.

EÄžİTİMCİLERE TEST VE AŞI İMKANI
Eğitim Bakanı Niki Kerameos bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, eğitimcilere genel nüfustan önce aşı yapılacağı ve önceliğin hastalıkları olan eğitimcilere verileceğini açıkladı. Kerameos ayrıca eğitimcilerin diledikleri zaman ücretsiz Kovid-19 testi de yaptırabileceklerini belirtti. Test yaptırmak isteyen eğitimciler oluşturulacak özel platformdan randevu alabilecek ve randevu tarihi kendilerine SMS ile bildirilecek.

Önümüzdeki hafta yüz yüze eğitime başlayacak olan anaokulu ve ilkokullarda uygulanacak önlemlere de değinen Kerameos, mümkün olan okullarda öğrencilerin farklı saatlerde derslere gireceğini ve okullara farklı kapılardan giriş yapılacağını belirtti. Bununla öğrenci ve velilerin kalabalık ortamlar oluşturmasının önüne geçilmesinin planlandığını belirten Kerameos, daha önce belirlenen iç ve dış mekanlarda maske kullanımı, antiseptik kullanımı ve sınıfların sık aralıklarla dezenfekte edilmesi gibi kuralların da uygulanmaya devam edeceğini vurguladı.

Haberler


Alkol ve sigara satışında dijital yaş doğrulama sistemi

Midilli’de şap alarmı: Hayvancılık ürünlerine kapsamlı yasaklar getirildi

Atina’da emekliler zam talebiyle sokağa çıktı

Rodop ilinde tarımın geleceği Gümülcine’deki kongrede tartışılacak

Doğu Makedonya - Trakya Eyaleti İskandinav pazarına açılıyor

ABTTF’den 21 Mart mesajı: “Irkçılık ve ayrımcılık devam ediyor”

Gümülcine’de “Müzik Birleştirir” konseri

Büyükelçi Çağatay Erciyes’ten Batı Trakya’ya bayram ziyareti

Başkonsoloslukta bayram coşkusu

Plastik kapaklar umuda dönüşüyor

Batı Trakya Türk heyeti, Viyana’daki AGİT toplantısına katıldı

Pire Türk Şehitliği’nde 18 Mart anma töreni