Anasayfa

05-01-2021
Lise 3'ler için müfredat azaltılıyor
Eğitim Bakanlığı bu yıl yapılacak üniversiteye giriş sınavında değişiklik yapılacağını açıkladı.
5 Ocak 2021 Salı

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, bu yıl sınava girecek lise 3 son sınıf öğrencileri daha kısıtlı bir müfredattan sorumlu olacak. Müfredatla ilgili ayrıntılı açıklamaların önümüzdeki günlerde yapılması bekleniyor.

Ortaokul ve lise öğrencileri 8 Ocak Cuma günü uzaktan eğitime başlayacak. Yüz yüze eğitime ne zaman geçileceği ise önümüzdeki dönemde belli olacak.

Anaokulu ve ilkokul öğrencileri için ise okul zili 11 Ocak Pazartesi günü çalacak ve yüz yüze eğitime geçilecek.

EÄžİTİMCİLERE TEST VE AŞI İMKANI
Eğitim Bakanı Niki Kerameos bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, eğitimcilere genel nüfustan önce aşı yapılacağı ve önceliğin hastalıkları olan eğitimcilere verileceğini açıkladı. Kerameos ayrıca eğitimcilerin diledikleri zaman ücretsiz Kovid-19 testi de yaptırabileceklerini belirtti. Test yaptırmak isteyen eğitimciler oluşturulacak özel platformdan randevu alabilecek ve randevu tarihi kendilerine SMS ile bildirilecek.

Önümüzdeki hafta yüz yüze eğitime başlayacak olan anaokulu ve ilkokullarda uygulanacak önlemlere de değinen Kerameos, mümkün olan okullarda öğrencilerin farklı saatlerde derslere gireceğini ve okullara farklı kapılardan giriş yapılacağını belirtti. Bununla öğrenci ve velilerin kalabalık ortamlar oluşturmasının önüne geçilmesinin planlandığını belirten Kerameos, daha önce belirlenen iç ve dış mekanlarda maske kullanımı, antiseptik kullanımı ve sınıfların sık aralıklarla dezenfekte edilmesi gibi kuralların da uygulanmaya devam edeceğini vurguladı.

Haberler


Samaras: ’Türkiye ile dostluktan söz etmemiz ne kadar mantıklı?’

Kozlukebir Belediyesine sözleşmeli personel alındı

Kuvvetli yağış ve fırtına geliyor

Eurobarometer: Avrupalıların yarıdan fazlası dünyanın geleceğinden endişeli

Sahil Güvenlik botu ile göçmen teknesi çarpıştı: 15 ölü

Emniyetten dolandırıcılık uyarısı

Doğu Makedonya–Trakya’da uyuşturucu operasyonu

Eski milletvekili Ayhan Karayusuf’un acı günü

Epstein dosyalarında Yunanistan krizi

Reuters: Yunanistan, 15 yaş altına sosyal medyayı yasaklamaya hazırlanıyor

ABTTF’den Yunanistan Eğitim Bakanlığı raporuna yazılı görüş

Mustafa Trampa ve Ozan Ahmetoğlu’ndan İzmit ziyareti