Anasayfa


06-01-2021
Yasaklara rağmen kiliseler açıldı, ayinler yapıldı
Kovid -19 salgınıyla mücadele çerçevesinde hükümet tarafından ilan edilen yasaklara rağmen, Acısu (Theofania) yortusu nedeniyle kiliseler açıldı, ayinler yapıldı.
6 Ocak 2021 Çarşamba

Acısu (Theofania) yortusunun kutlandığı bu sabah ülke genelinde kiliseler açıldı ve Sen Sinod Meclisi’nin kararı üzerine büyük kiliselerde 50, küçük kiliselerde ise 25 kişinin katılımıyla ayinler yapıldı.

Güvenlik güçleri kiliselerin dışında durarak, ayine katılmak isteyenlerden kalabalık oluşturmaması için çağrıda bulundu. Bazı kiliselerin kapısında kuyruklar oluştuğu gözlendi. Başpiskopos İeronimos’un ayinlerin sabah saat 08:30’a kadar sona ermesini öngören talimatına rağmen, bazı yerlerde ayinlerin daha geç saatlere kadar devam ettiği ifade edildi.

Hatırlanacağı üzere hükümet, Noel öncesi aldığı kararlar uyarınca Noel yortusunda (25 Aralık), yılbaşı günü (1 Ocak) ve Acısu yortusunda (6 Ocak) ülke genelinde ibadethanelerin açık olacağını duyurmuştu. Ancak hükümet vaka artışının önüne geçmek amacıyla, 2 Ocak tarihinde bir hafta geçerli olacak şekilde yeni önlemler açıklamış ve bu çerçevede ibadethanelerin de kapatıldığını duyurmuştu.

Sen Sinod Meclisi'nin geçtiğimiz günlerde yaptığı olağanüstü toplantıda, önlemler çerçevesinde kiliselerin kapalı kalmasını öngören karara uyulmayacağı ve ayinlerin yapılarak, yortunun kutlanacağı kararının ardından hükümet ile kilise yönetimi arasında gerginlik yaşanmıştı.


Haberler


ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler

AP milletvekili Daly: ‘Ursula von der Leyen ve AB’nin eylemleri (Gazze’deki) soykırımı mümkün kıldı’