Anasayfa

08-01-2021
AB, BioNTech ile Pfizer’dan alacağı aşı miktarını 600 milyona çıkardı
AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen: "Yeni anlaşma ile BioNTech ve Pfizer’dan ilave 300 milyon doz aşı alacağız. Böylece, BioNTech ve Pfizer aşısı alımımız iki katına çıkacak."
8 Ocak 2021 Cuma

Avrupa Birliği (AB), BioNTech ile Pfizer’in yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirdiği aşıdan 300 milyon doz daha alarak toplam doz miktarını 600 milyona yükseltti.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Brüksel’de aşı alım stratejileri hakkında basın toplantısı düzenledi.

AB’nin daha önce BioNTech ile Pfizer’in Kovid-19 aşısından 300 milyon doz alımı için sözleşme yaptığını anımsatan Von der Leyen, "Şimdi, BioNTech ve Pfizer ile sözleşmeyi genişletiyoruz. Yeni anlaşma ile BioNTech ve Pfizer’dan ilave 300 milyon doz aşı alacağız. Böylece, BioNTech ve Pfizer aşısı alımımız iki katına çıkacak." dedi.

Von der Leyen, yeni anlaşma ile alınacak Kovid-19 aşılarının 75 milyonunun yılın ikinci çeyreğinde ellerine geçeceğine dikkati çekti.

AB’nin şimdiye kadar 6 farklı üretici ile aşı alım anlaşması yaptığını anımsatan Von der leyen, "Mevcut aşı portföyümüz 2,3 milyar doz aşı içeriyor. Bu tüm Avrupalıları aşılamak için fazlasıyla yeterli bir miktar." diye konuştu.

Von der Leyen, AB’nin yakın çevresindeki komşu ülkelere de aşı konusunda yardımcı olması gerektiğine işaret ederek, "Sadece kendimizi değil, desteğimize ihtiyaç duyan diğer ülkeleri de düşünmeliyiz." ifadesini kullandı.

Haberler


Atina’da taksiciler grevi erken bitiriyor

Çipras’tan yeni kitap: “İthaka – Artık benim sesim duyulmalı”

Zelenskiy Atina’ya geliyor

Habipoğlu: “Batı Trakya adını silmeye kimsenin gücü yetmez”

ABD’nin yeni Atina Büyükelçisi Guilfoyle, Başbakan Miçotakis ile görüştü

Kozlukebir Belediyesi araç filosuna yeni iş makinesi ekledi

Atina’da taksiciler 48 saatlik greve gitti

Gümülcine’de Doğal Gaz Sıkıştırma İstasyonu açıldı

Prof. Dr. Lekkas depremi değerlendirdi

İskeçe’de deprem!

Zohran Mamdani, New York’un ilk Müslüman belediye başkanı oldu

Trump’ın eski danışmanı Atina Büyükelçisi olarak göreve başladı