Anasayfa


08-01-2021
Yurt dışından gelenlere 7 günlük karantina
Yurt dışından Yunanistan’a gelenlerin zorunlu karantina süresi üç günden yedi güne çıkıyor.
8 Ocak 2021 Cuma

Ortak bakanlık kararına göre, 21 Ocak tarihine kadar yurt dışından uçakla ülkeye gelecekler için yedi günlük karantina uygulanacak. Ülkede yedi günden daha az kalmak isteyenlerin ise kalış süreleri karantinada geçmiş olacak.

Yeni yayımlanan notama göre, uluslararası uçuşlarla Yunanistan’a gelecek tüm yolculardan son 72 saat içerisinde yapılmış ve sonucu negatif olan PCR testi isteniyor. Bunun dışında ülkeye girişte örnekleme yöntemiyle rapid test (hızlı test) yapılacak.

Ülkeye giriş sırasında yapılan testlerde yolcunun pozitif çıkması durumunda, yedi gün olarak belirlenen karantina süresi 14 gün olarak uygulanacak.

Bu arada, İngiltere’den gelen tüm yolculara ülkeye girişte rapid test yapılacak. İngiltere’den gelen yolcuların karantinadan çıkabilmeleri için 7 günün sonunda yeniden PCR testi yaptırmaları gerecek. Test sonucunun negatif olması durumunda karantina sona erdirilecek.

Yeni notama göre, uluslararası uçuşlarda PLF belgesinin doldurulması zorunluluğu devam ediyor.

Yunanistan - Türkiye ve Yunanistan ile İspanya’nın Katalan bölgesi arasında uçuşların askıya alınması durumu da sürüyor.

Yunanistan’dan Arnavutluk ve Kuzey Makedonya’ya uçuşlar sadece Atina’daki Eleftherios Venizelos havalimanı üzerinden gerçekleşecek.

İsrail’den gelecek yolcular için tüm havalimanları açık, ancak haftada 10 bin yolcunun üzerinde İsrail vatandaşı Yunanistan’a giremeyecek.

Rusya’dan gelecek yolcular sadece Atina, Selanik ve İraklio havalimanlarını kullanabilecek. Bu ülkeden de Yunanistan’a haftada giriş yapabilecek yolcu sayısı 500 ile sınırlı.

Notama göre, AB vatandaşı olmayanların ülkeye girişi yasak. Söz konusu yasaktan, İngiltere, Singapur, Avustralya, Japonya, Yeni Zelanda, Ruanda, Güney Kore, Taylant ve Birleşik Arap Emirlikleri vatandaşları muaf tutuluyor.

Haberler


Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler

AP milletvekili Daly: ‘Ursula von der Leyen ve AB’nin eylemleri (Gazze’deki) soykırımı mümkün kıldı’

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyetinden milletvekili Baran’a ziyaret

Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor

Mihaloliakos cezaevinden çıkıyor

Başkonsolos Ünal ve eşi GTGB Yeni Nesil Kolu yönetimini ağırladı

Dışişleri Bakanı Yerapetritis, Filistin Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Mustafa ile görüştü

Ruvikonas Öğrenci Grubu, Atina’daki ABD Büyükelçiliği önünde Filistin bayrağı açtı

Danışma Kurulundan Şükrü Tufan için taziye mesajı

1 Mayıs kutlamalarında ‘Filistin’e özgürlük’ sloganları atıldı

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Okul Aile Birliğinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret