Anasayfa


11-01-2021
Kovid-19 aşısı 85 yaşından büyüklere başlıyor
Kovid- 19 aşısı yaptırmak isteyen 85 yaşından büyük vatandaşlar için dijital başvuru platformu bugün açıldı. Eczaneler ve Vatandaşa Hizmet Merkezlerinden de randevu alınabilecek.
11 Ocak 2021 Pazartesi

Kovid-19 aşısının 85 yaş üzerindeki vatanşalara uygulanmasının 10 gün içinde başlaması bekleniyor. Sağlık Bakanlığı’na göre, çoğunluğu Atina ve Selanik bölgelerinden olmak üzere 85 yaşın üzerinde 100 binden fazla kişi aşılanacak.

Aşı randevuları üç farklı şekilde alınacak. “gov.gr” sitesi üzerinden reçete sistemine dahil olan 85 yaşından büyüklere bugünden itibaren cep telefonlarına ya da e-mail adreslerine randevuyla ilgili mesaj gelecek. Bu durumda aşı olacak kişinin randevuyu teyit etmesi yeterli olacak.

Reçete sistemine kayıtlı olmayanlar, “emvolio.gov.gr” adresinden randevu alabilecek. Söz konusu dijital platform bugünden itibaren hizmet vermeye başlıyor. Başvuru için AMKA’nın bilinmesi yeterli.

Dijital teknolojiye aşikar olmayanlar için ise başka seçenekler sunuluyor. Bu durumda eczaneler ya da Vatandaşa Hizmet Merkezlerinden randevu alınabilecek.

Elektronik reçete sistemine kayıtlı olup da aşı için verilen randevuyu teyid edemeyenler de yeni randevu almak için eczane ya da Vatandaşa Hizmet Merkezlerine başvurabilecekler.

Sağlık nedenleriyle aşı merkezlerine gitme imkanı olmayan vatandaşların nasıl aşılanacağı konusuna da önümüzdeki günlerde açıklık getirilecek.

Haberler


Celal Bayar Azınlık Lisesi’nde kan bağışı kampanyasına yoğun ilgi

ABTTF’den Kosmidu’ya yanıt

Yunanistan istihdam oranında sondan ikinci sırada

Milletvekiline yumruk atan Floros kısıtlayıcı önlemle serbest

YDP düşüşte ancak birinciliği devam ediyor

BTTDD Bursa Şubesinden Yıldırım Belediyesine ziyaret

DEB Partisi Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılıyor

Eyalet Eğitim Müdür Vekili Kosmidu’dan azınlık eğitimiyle ilgili yazı

Koruma altındaki 47 vahşi hayvan zehirlenerek öldürüldü

Burhan Baran’ın dokunulmazlığı kaldırıldı

Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneğinde nöbet değişimi

Mecliste yumruklu saldırı!