Anasayfa

11-01-2021
BioNTech ve Pfizer 2021 aşı üretim hedefini 2 milyar doza çıkardı
Daha önce 2021 için 1,3 milyar olarak açıklanan Kovid-19 aşı üretim hedefinin, yeni tesis ve üretim süreçlerinin iyileştirilmesiyle 2 milyar doza çıkarıldığı belirtildi.
11 Ocak 2021 Pazartesi

Amerikan ilaç şirketi Pfizer ile Türk bilim insanı Prof. Dr. Uğur Şahin’in kurucu ortağı olduğu Alman biyoteknoloji firması BioNTech’in, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı geliştirdikleri aşının 2021 yılı üretim hedefinin 1,3 milyar dozdan 2 milyar doza çıkarıldığı bildirildi.

BioNTech Üst Yöneticisi (CEO) Prof. Dr. Uğur Şahin tarafından yatırımcılara yapılan "Gelecek Nesil İmmünoterapi" adlı sunum, şirketin internet sitesinde yayımlandı.

Sunumda, daha önce 2021 için 1,3 milyar olarak açıklanan Kovid-19 aşı üretim hedefinin, yeni tesis ve üretim süreçlerinin iyileştirilmesiyle 2 milyar doza çıkarıldığı belirtildi.
Aşıların, şirketlerin 6 üretim tesisinde üretildiği bildirilen sunumda, hedeflenen 2 milyar dozluk üretim kapasitesinden 1 milyar dozunun taahhüt edildiği kaydedildi.

Almanya’nın Marburg kentinde şubat sonunda faaliyete geçecek yeni üretim tesisinin yılda 750 milyon doz aşı üretebileceği aktarılan sunumda, Çin hariç aşının pazarlanmasında BioNTech ve Pfizer’in, eşit ortaklıkla çalıştığı belirtildi.

Sunumda, "Kovid-19 salgını muhtemelen endemik hastalık olacak." ifadesine yer verilmesi de dikkati çekti.


Haberler


YTB tarafından Kosova’da Türkçenin ve Balkan Türklüğünün izleri yaşatıldı

Meriç’e yerleşim programı sınıfta kaldı: Yalnızca iki kişi hak kazandı

Danışma Kurulu’ndan Ankara ziyareti açıklaması: “Sorunlarımızı anlatma fırsatı bulduk”

Türk askeri uçağı düştü: 20 şehit

Latinopulu hakkındaki soruşturma sürüyor

Atina’da çiftçilerden devlet destekleri ve maliyetler için eylem

Miçotakis’ten çiftçilere ve enerji sektörüne destek mesajı

Midilli Adası’ndaki sel birçok ev ve iş yerini sular altında bıraktı

Küçük eller Fenerbahçe sevgisini resmetti

Miçotakis, eylemci çiftçilerle karşılaşmamak için alternatif güzergah kullandı

Isınma desteği başvuruları başladı

Belediyeler 2026 bütçesi görüşmelerinde sembolik olarak kapanacak