Anasayfa

12-01-2021
Mağazalar yeniden açılıyor mu?
Mağazaların açılıp açılmamasıyla ilgili tartışmalar sürerken, sıkı karantinanın sona ereceği 18 Ocak Pazartesi gününden sonra nasıl bir uygulamaya geçileceği merak ediliyor.
12 Ocak 2021 Salı

Ekonomik olarak son derece zor bir dönem geçiren esnaf, iş yerlerinin açılmasını bekliyor. Mevcut durumu değerlendiren Kalkınma Bakanlığı'nın ise iş yerlerinin Noel ve yılbaşı döneminde uygulanan "click away" yöntemiyle yeniden açılmasını isteyeceği belirtildi. Bakanlık, konfeksiyon, ayakkabı ve takı - mücevher alanında faaliyet gösteren iş yerlerinin ise "click in shop" (randevu ile mağaza içinden alışveriş) yöntemiyle açılmasını talep edecek.

Söz konusu talebin Kalkınma Bakanı Adonis Georgiadis tarafından, Başbakan Kiriakos Miçotakis'e iletilmesi bekleniyor.

Bu arada, Kovid -19 salgınıyla ilgili durumu değerlendiren ve bu doğrultuda Başbakana rapor veren bilim kurulunun iş yerlerinin açılması konusunda çekimser olduğu ve yasağın bir süre daha devam etmesi yönünde tavsiyede bulunabileceği ifade edildi.

Her iki taraftan da tavsiyeleri alacak olan Başbakan Miçotakis'in iş yerleri ve mağazalarla ilgili nihai kararı önümüzdeki günlerde açıklayacağı kaydedildi.


Haberler


Mustafa Trampa’dan Camiler ve Din Görevlileri Haftası mesajı

Hüseyin Zeybek’ten azınlık okullarına kayıtlarla ilgili Bakanlığa yeni soru önergesi

Yassıköy’ün 41 yıllık din görevlisi Yusuf Hüseyinoğlu vefat etti

Don mağduru üreticilere 50 milyon euroluk destek

Girit Adası’nda şiddetli yağış ve rüzgar

Rodop ilinde dağlık köy yollarına 430 bin euroluk proje

Zeybek, Eldorado Gold’un madencilik planlarını meclise taşıdı

AKPM’den Yunanistan’a yükümlülüklerini yerine getirme çağrısı

İskeçe’nin dağlık bölgesindeki yollara 6,1 milyon euroluk yatırım

COP31 Bisiklet Turu 5 Ekim’de Gümülcine’de

Çınar Camii davasında istinaf duruşmasının tarihi belli oldu

AKPM, Yunanistan raporunu bugün oylayacak