Anasayfa

12-01-2021
Miçotakis'ten aşı belgesi önerisi
Başbakan Kiriakos Miçotakis, Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı'na, Kovid-19'a karşı aşılanmış kişilerin serbest dolaşımını kolaylaştırmak için aşı belgesi oluşturulmasını önerdi.
12 Ocak 2021 Salı

İnternet sitesi Politico'nun haberine göre, Miçotakis belge önerisini, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'e gönderdiği mektupta dile getirdi.

Miçotakis'in, "Bir aşı belgesinin tüm üye devletlerde kabul edilir olması için nasıl yapılandırılması gerektiği konusunda ortak bir anlayış benimsememiz elzemdir." dediği belirtildi.

AB Komisyonu Başkanı'na gönderdiği mektupta, "Serbest dolaşımın mümkün olan en hızlı şekilde yeniden tesis edilemesini sağlamak hepimiz için temel bir önceliktir." diyen Miçotakis'in, önerdiği belgenin, aşı olma konusunda vatandaşlara bir teşvik olabileceğini savunduğu kaydedildi.

Haberler


Mustafa Trampa’dan Camiler ve Din Görevlileri Haftası mesajı

Hüseyin Zeybek’ten azınlık okullarına kayıtlarla ilgili Bakanlığa yeni soru önergesi

Yassıköy’ün 41 yıllık din görevlisi Yusuf Hüseyinoğlu vefat etti

Don mağduru üreticilere 50 milyon euroluk destek

Girit Adası’nda şiddetli yağış ve rüzgar

Rodop’un dağlık köy yollarına 430 bin euroluk proje

Zeybek, Eldorado Gold’un madencilik planlarını meclise taşıdı

AKPM’den Yunanistan’a yükümlülüklerini yerine getirme çağrısı

İskeçe’nin dağlık bölgesindeki yollara 6,1 milyon euroluk yatırım

COP31 Bisiklet Turu 5 Ekim’de Gümülcine’de

Çınar Camii davasında istinaf duruşmasının tarihi belli oldu

AKPM, Yunanistan raporunu bugün oylayacak