Anasayfa

12-01-2021
Miçotakis'ten aşı belgesi önerisi
Başbakan Kiriakos Miçotakis, Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı'na, Kovid-19'a karşı aşılanmış kişilerin serbest dolaşımını kolaylaştırmak için aşı belgesi oluşturulmasını önerdi.
12 Ocak 2021 Salı

İnternet sitesi Politico'nun haberine göre, Miçotakis belge önerisini, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'e gönderdiği mektupta dile getirdi.

Miçotakis'in, "Bir aşı belgesinin tüm üye devletlerde kabul edilir olması için nasıl yapılandırılması gerektiği konusunda ortak bir anlayış benimsememiz elzemdir." dediği belirtildi.

AB Komisyonu Başkanı'na gönderdiği mektupta, "Serbest dolaşımın mümkün olan en hızlı şekilde yeniden tesis edilemesini sağlamak hepimiz için temel bir önceliktir." diyen Miçotakis'in, önerdiği belgenin, aşı olma konusunda vatandaşlara bir teşvik olabileceğini savunduğu kaydedildi.

Haberler


Atina Havalimanında radar arızası: Uçuşlar saatlerce tek sistemle yürütüldü

ABTTF’den Dünya Ana Dili Günü’nde iki dilli anaokulu çağrısı

Dil, Zihnin Sınırlarını Belirler

Sakız Adası’nda hayatını kaybeden 15 düzensiz göçmeni taşıyan bot bulunamadı

İskeçe ve Rodop ilinde yeni çiçek hastalığı vakaları

Başkonsolos Ünal, Ramazan’ın ilk iftarında müftüleri ağırladı

Gazze misyonuna Yunan askerlerden mektuplu tepki

Türkiye Bursları 2026 başvuru süresi uzatıldı

BTTDD Keşan Şubesinden Batı Trakya ziyareti

BTTDD Bursa Şubesinde Hasan Karaömer güven tazeledi

Dolaphan Ortaokulundaki “Kalanda” etkinliği TBMM gündeminde

Doğu Makedonya - Trakya için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı