Anasayfa

12-01-2021
Miçotakis'ten aşı belgesi önerisi
Başbakan Kiriakos Miçotakis, Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı'na, Kovid-19'a karşı aşılanmış kişilerin serbest dolaşımını kolaylaştırmak için aşı belgesi oluşturulmasını önerdi.
12 Ocak 2021 Salı

İnternet sitesi Politico'nun haberine göre, Miçotakis belge önerisini, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'e gönderdiği mektupta dile getirdi.

Miçotakis'in, "Bir aşı belgesinin tüm üye devletlerde kabul edilir olması için nasıl yapılandırılması gerektiği konusunda ortak bir anlayış benimsememiz elzemdir." dediği belirtildi.

AB Komisyonu Başkanı'na gönderdiği mektupta, "Serbest dolaşımın mümkün olan en hızlı şekilde yeniden tesis edilemesini sağlamak hepimiz için temel bir önceliktir." diyen Miçotakis'in, önerdiği belgenin, aşı olma konusunda vatandaşlara bir teşvik olabileceğini savunduğu kaydedildi.

Haberler


Maria Karistianu: “Başlıyoruz”

Kavala’da tanker devrildi

Sele kapılan bir kişi hayatını kaybetti

Girit Adası’nda gökyüzü kırmızıya büründü

Demircik - Bulgaristan yoluyla ilgili dava İskeçe’de görüşüldü

Azınlık temsilcilerinin Arvanitis aleyhine açtığı dava görüşüldü

Milletvekili Baran İskeçe Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi sorununu meclise taşıdı

Özgür Ferhat: “Fuel Pass yerine vergiler düşürülsün”

Batı Trakya’da müftülük sorunu yeniden gündemde

ABTTF Başkanı Habipoğlu’ndan Çınar Camii davasında yargılananlara destek mesajı

Doğu Makedonya - Trakya için turuncu alarm; şiddetli yağış ve fırtına bekleniyor

İTB Gençlik Buluşmaları’nın konuğu Çiğdem Asafoğlu oldu