Anasayfa

12-01-2021
AB, Yunanistan’a istikşafi görüşmelerde desteğe hazır
Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Sözcüsü Peter Stano, Yunanistan’a Türkiye ile yapacağı istikşafi görüşmelerde, talep etmesi halinde, AB’nin destek verebileceğini söyledi.
12 Ocak 2021 Salı

AB Komisyonu sözcülerinden Peter Stano, günlük basın toplantısında, Türkiye ile Yunanistan arasındaki istikşafi görüşmelere, AB’nin görüşmelere gözlemci gönderme ihtimalinin bulunup bulunmadığına yönelik soruyu yanıtladı.

İstikşafi görüşmelerin, Türkiye ile Yunanistan arasında ikili bir mesele olduğunu belirten Stano, AB’nin Türkiye’den yapıcı bir tutum beklediğini söyledi.

Yunanistan ile dayanışma içinde olduklarına işaret eden Stano, bunu defalarca dile getirdiklerini aktardı.

Stano, bir AB üyesinin destek istemesi halinde bu desteği vermeye hazır olduklarını, AB içinde "dayanışma"nın anahtar kelime olduğunu söyleyerek, "Yunanistan, bu ikili görüşmelerde AB’den destek isterse Yunan ortaklarımız bu desteği almak için ne yapmaları gerektiğini biliyor." dedi.

Türkiye ile Yunanistan arasındaki istikşafi görüşmelerin 61. turunun 25 Ocak’ta İstanbul’da yapılacağı bildirilmişti.


Haberler


Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ Gümülcine’de bir dizi ziyarete bulundu

Yunanistan ve Fransa, savunma alanındaki işbirliği anlaşmasını yenilemeye hazırlanıyor

GTGB’de “Yaratıcı Çocuk” etkinlikleri devam ediyor

DEB Partisinden 29 Ocak açıklaması

29 Ocaklar Gümülcine’deki etkinlikte anıldı

Türk azınlık kurumlarından 29 Ocak açıklamaları

TİKA ve YTB’den 29 Ocak paylaşımı

Biz Buradayız

Danışma Kurulundan 29 Ocak Milli Direniş Günü açıklaması

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’dan Batı Trakya ziyareti

Batı Trakya Türkleri, sorunların çözümü için Yunan devletinin kendileriyle istişare etmesini istiyor

Romanya’daki kazada ölen PAOK taraftarlarının cenazeleri ülkeye getiriliyor