Anasayfa


13-01-2021
10 hastadan 1’i iki ay içinde yeniden hastaneye yatırılıyor
Kovid-19 nedeniyle tedavi gören her 10 hastadan birinin, taburcu olduktan sonra iki ay içinde yeniden hastaneye kaldırıldığı gözlendi. Söz konusu veriler, prestijli bilim dergisi JAMA’da yayımlandı.
13 Ocak 2021 Çarşamba

Atina Ulusal Kapodistria Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden doktorlar Eleni Korompoki, Theodora Psaltopulu ve rektor Thanos Dimopulos son verileri özetlediler.

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi’ndeki araştırmacılar, Kovid-19 nedeniyle geçen Mart – Haziran ayları arasında tedavi gören 126.137 hastanın verilerini analiz ettiler.

Yapılan analizler, hastaneye yatırılan hastaların yüzde 15’inin hayatını kaybettiğini, hayatta kalanların yüzde 9’unun iki ay içinde yeniden hastaneye kaldırıldığını, yüzde 1,6’sının ise birden fazla kez hastaneye yattığını ortaya koydu.

Yeniden hastalanma oranının hastanede tedavi görenlerde yüzde 15, evde tedavi görenlerde yüzde 12, hiçbir tıbbı tedaviye ihtiyacı olmayanlarda da yüzde 7 oranında olduğu görüldü.

Yeniden hastalananlar arasındaki ölüm oranı yüzde 0.1 olarak tespit edilirken, Kovid-19 nedeniyle tedavi gören ve taburcu olanlarda daha sonra ortaya çıkan rahatsızlıkların dolaşım, solunum ve sindirim sistemiyle ilgili olduğu belirtildi.

Araştırmacılara göre, önceden akciğer, kalp yetmezliği, diyabet, kronik böbrek yetmezliği gibi sağlık sorunları olanların yeniden hastaneye yatma ihtimali önemli ölçüde artıyor. Taburcu olduktan sonra yeniden hastaneye kaldırılan yaklaşık üç hastadan ikisinin söz konusu kronik hastalıklardan en az birine sahip olması da araştırmacıların verilerini doğruluyor.

Bu arada, Hispanik ve renkli ırktan olanların da beyazlara göre yeniden hastaneye yatma ihtimalinin daha düşük olduğu ortaya çıktı.

Haberler


Ramadan Duban için duygusal veda

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ataman’a ‘geçmiş olsun’ telefonu

Özgür Ferhat ELGA Başkanı ile görüştü

Kadın Platformu üyelerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

Selanik’te Kacır - Papayeorgiu görüşmesi  

Akçapar ve Frangoyannis bugün bir araya gelecek

Celal Bayar Azınlık Lisesinde kan bağışı kampanyasına yoğun ilgi

ABTTF’den Kosmidu’ya yanıt

Yunanistan istihdam oranında sondan ikinci sırada

Milletvekiline yumruk atan Floros kısıtlayıcı önlemle serbest

YDP düşüşte ancak birinciliği devam ediyor

BTTDD Bursa Şubesinden Yıldırım Belediyesine ziyaret