Anasayfa

13-01-2021
Gümülcine ve İskeçe hastanelerinde koronavirüs hastası kalmayacak
Gümülcine ve İskeçe hastaneleri artık koronavirüslü hastaları tedavi etmeyecek.
13 Ocak 2021 Çarşamba

Hastaların, salgının ilk başladığı dönemde olduğu gibi Dedeağaç Hastanesine yönlendirileceği bildirildi.

Geçen cuma günü Gümülcine Hastanesini ziyaret eden 4. Sağlık Bölgesi Müdürü Dimitris Çalikakis, söz konusu kararın son iki aydır büyük baskı altında kalan ve izin kullanmadan sürekli olarak görev yapan sağlık çalışanlarının biraz da olsa "nefes" almalarını sağlamak amacıyla alındığını açıkladı.

Dimitris Çalikakis, bu kararla olası bir üçüncü dalga durumunda sağlık çalışanlarının daha hazırlıklı olacaklarını ve daha iyi hizmet vereceklerini belirtti.

İskeçe ve Gümülcine hastanelerine Kovid-19 şüphesi ile gelenlere test yapılacağı, pozitif çıkmaları ve hastanede tedavi gerektirecek durumda olmaları halinde Dedeağaç Hastanesine nakledilecekleri belirtildi.

Alınan bu kararın ardından hastaların Dedeağaç hastanesine nakilleri de başladı. Gümülcine devlet hastanesinde tedavi gören toplam 15 hastadan 5'i Pazartesi günü Dedeağaç hastanesine nakledildi.

Haberler


İTB Resim Sergisi’ne yoğun ilgi

Karistianu: “Hareketimizi yalnızca resmi açıklamalar temsil eder”

Sumud Filosu’ndaki Yunan aktivistler Atina’da

Türkiye Dışişleri Bakanlığından 17 Kasım terör örgütü liderinin serbest bırakılmasına tepki

Başkonsolos Ünal, Hemetli köyünü ziyaret etti

Telefon dinlemeleri için araştırma komisyonuna YDP engeli

TOÇEK “Bin Nefes Bir Ses” festivalinde

Peti Perka: “İsrail’e karşı hükümetleri yalnız halk baskısı durdurabilir”

Dedeağaç – Kumçiftliği – Çirmen seferleri durduruluyor

Eyaletin altı aylık turizm tanıtım programı tamamlandı

Maria Karistianu partisini açıkladı: “Demokrasi için Umut”

GTGB yönetiminden Başkonsolos Ünal’a ziyaret