Anasayfa

27-10-2015
Arnavutluk'taki Ilinden derneğinden ABTTF'ye ziyaret
Arnavutluk'ta yaşayan Makedon azınlığın çatı kuruluşu "Ilinden" derneğinin başkanı Nikolla Gjurgjaj başkanlığındaki bir heyet, özel işleri nedeniyle Almanya'da bulunmaları dolayısıyla 25 Ekim Pazar günü Avrupa Batı Trakya Federasyonu'nun (ABTTF) Witten'deki Genel Merkezi'ne nezaket ziyaretinde bulundu.
27 Ekim 2015 Salı

Batı Trakya Türk azınlığının ev sahipliğinde 13 - 17 Mayıs 2015 tarihlerinde Gümülcine'de düzenlenen Avrupa Hakları Federal Birliği'nin (FUEN) yıllık kongresinde FUEN asil üyeliğine kabul edilen Ilinden Derneği heyetini ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu ve ABTTF Başkan Yardımcısı Sami Yusuf ağırladı.

Başkan Habipoğlu'nun ABTTF'nin çalışmaları ve Batı Trakya Türk azınlığına ilişkin son gelişmeleri aktardığı ziyarette Ilinden Başkanı Gjurgjaj da, Makedon azınlığının yaşadığı Arnavutluk'taki güncel durumu hakkında bilgilendirmede bulundu. Gjurgjaj, ABTTF'nin başarılı faaliyetlerini yakından takip ettiğini belirterek uluslararası platformlarda yürüttüğü etkin ve örnek alınması gereken çalışmaları dolayısıyla ABTTF'yi tebrik etti. FUEN'in uluslararası çalışmalardan sorumlu Başkan Yardımcısı olarak kendisinin öncülüğünde Ahıska Türkleri, Rodos-İstanköy Türkleri ve Batı Trakya Türkleri'nin sorunlarının Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'nın (AGİT) Varşova'da düzenlenen son toplantısı ile Birleşmiş Milletler nezdinde dile getirilmesini sağladığını ifade eden Habipoğlu, Ilinden derneğinin de FUEN'in asil üyesi olarak uluslararası platformlardaki bu toplantılara katılarak Makedon azınlığının sorunlarını aktarabileceğini dile getirdi.

Ziyaret, Ilinden derneği heyetinin beraberinde getirdikleri hediyeyi ABTTF heyetine takdim etmesi ile sona erdi.

Haberler


BM: İsrail saldırıları sonucu Gazze’de ekili alanların yüzde 87’si zarar gördü

Grevdeki doktorlar Sağlık Bakanlığı önünde gösteri düzenledi

Latinopulu’dan New York’a Müslüman belediye başkanı yorumu: “Batı için kara bir gün”

Yunanistan Belediyeler Birliği Kongresi Dedeağaç’ta yapıldı

Mustafa Kemal Atatürk Gümülcine’de anılacak

Hafta sonu yağış geliyor

Selanik’teki Atatürk Evi 10 Kasım’a hazır

Yeni kimliklerde randevu krizi

GTGB’de ‘Yaratıcı Çocuk’ etkinliği

ABTTF’den Yunanistan’a “çifte standart” tepkisi

Danışma Kurulu heyeti YTB Başkanı Turus’u ziyaret etti

Danışma Kurulu heyeti Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile görüştü