Anasayfa

27-10-2015
Arnavutluk'taki Ilinden derneğinden ABTTF'ye ziyaret
Arnavutluk'ta yaşayan Makedon azınlığın çatı kuruluşu "Ilinden" derneğinin başkanı Nikolla Gjurgjaj başkanlığındaki bir heyet, özel işleri nedeniyle Almanya'da bulunmaları dolayısıyla 25 Ekim Pazar günü Avrupa Batı Trakya Federasyonu'nun (ABTTF) Witten'deki Genel Merkezi'ne nezaket ziyaretinde bulundu.
27 Ekim 2015 Salı

Batı Trakya Türk azınlığının ev sahipliğinde 13 - 17 Mayıs 2015 tarihlerinde Gümülcine'de düzenlenen Avrupa Hakları Federal Birliği'nin (FUEN) yıllık kongresinde FUEN asil üyeliğine kabul edilen Ilinden Derneği heyetini ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu ve ABTTF Başkan Yardımcısı Sami Yusuf ağırladı.

Başkan Habipoğlu'nun ABTTF'nin çalışmaları ve Batı Trakya Türk azınlığına ilişkin son gelişmeleri aktardığı ziyarette Ilinden Başkanı Gjurgjaj da, Makedon azınlığının yaşadığı Arnavutluk'taki güncel durumu hakkında bilgilendirmede bulundu. Gjurgjaj, ABTTF'nin başarılı faaliyetlerini yakından takip ettiğini belirterek uluslararası platformlarda yürüttüğü etkin ve örnek alınması gereken çalışmaları dolayısıyla ABTTF'yi tebrik etti. FUEN'in uluslararası çalışmalardan sorumlu Başkan Yardımcısı olarak kendisinin öncülüğünde Ahıska Türkleri, Rodos-İstanköy Türkleri ve Batı Trakya Türkleri'nin sorunlarının Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'nın (AGİT) Varşova'da düzenlenen son toplantısı ile Birleşmiş Milletler nezdinde dile getirilmesini sağladığını ifade eden Habipoğlu, Ilinden derneğinin de FUEN'in asil üyesi olarak uluslararası platformlardaki bu toplantılara katılarak Makedon azınlığının sorunlarını aktarabileceğini dile getirdi.

Ziyaret, Ilinden derneği heyetinin beraberinde getirdikleri hediyeyi ABTTF heyetine takdim etmesi ile sona erdi.

Haberler


’Radyocu Galip’ son yolculuğuna uğurlandı

Emekli öğretmen ve yazar Tevfik Hüseyinoğlu hayatını kaybetti

Hüseyin Baltacı: “Batı Trakya Türk azınlığı bir tehdit değil, sadece eşit vatandaşlık talep ediyor”

Yunanistan’da sağlık sistemi için en büyük tehdit: Yaşlanan nüfus

Köylerde ENFİA kaldırılıyor, aileler için yeni vergi indirimleri geliyor

Özgür Ferhat, Egemen Bağış ile Selanik Metropolitan Zirvesi’nde bir araya geldi

Asafoğlu’ndan AP’de Yunan vekillere yanıt: “Batı Trakya Türklerini inkâr edemezsiniz”

İskeçe Müftülüğünün kermesi yoğun katılımla başladı

DEB Partisi ve EFA’dan Avrupa Parlamentosunda Ulusal Azınlıklar Konferansı

İskeçe’de şok yaratan olay!

Egemen Bağış, 5’inci Selanik Metropolitan Zirvesi’nde konuştu

Yunanistan’da 10 kişiden 7’si ülkedeki gidişata dair kötümser görüşte