Anasayfa


14-01-2021
Mağazalarla ilgili karar yarın açıklanacak
Ülke genelinde iki haftadır uygulanan sıkı önlemler sebebiyle tamamen kapalı olan iş yerleriyle ilgili kararın yarın (15 Ocak Cuma) verilmesi bekleniyor.
14 Ocak 2021 Perşembe

Basında yer alan haberlere göre hükümet, bilim kurulunun önerileri doğrultusunda mağazaların açılıp açılmayacağına, açılması durumunda da hangi yöntemle çalışacağına karar verecek.

Konuyla ilgili bir radyo programına konuşan Kalkınma Bakanı Adonis Yeorgiadis, bakanlık olarak her türlü olasılığı planladıklarını söyledi. Avrupa Birliği ülkelerinde uygulanan sistemleri de incelediklerini söyleyen Yeorgiadis, büyük zarar gören esnafın biraz olsun rahatlayabilmesi için her türlü hazırlığın yapıldığını söyledi.

Kalkınma Bakan Yardımcısı Nikos Papathanasis ise yaptığı açıklamada, bilim kuruluna mağazaların “click away” yöntemi ile açılması konusunda öneride bulunduklarını, bunun yanı sıra “click inside” yani önceden randevu alarak mağaza içinden alışveriş yapma yönteminin de gündemde olduğunu söyledi. Papathanasis, bilim kurulunun görüşünün ardından Başbakanın alacağı kararın yarın saat 18.00’de Sivil Koruma Bakan Yardımcısı Nikos Hardalias tarafından açıklanacağını belirtti.

Başbakan Kiriakos Miçotakis de dün yaptığı basın toplantısında mağazaların en azından “click away” yöntemi ile açılmasına yeşil ışık yakmış, ancak son kararın uzmanlar tarafından sunulacak verilerden sonra alınacağını açıklamıştı. Miçotakis, son dönemde salgın hızının giderek azaldığına dikkat çekmiş ve bu veriler doğrultusunda ekonominin tekrar canlanması arzusunda olduklarını söylemişti.

Haberler


Celal Bayar Azınlık Lisesi’nde kan bağışı kampanyasına yoğun ilgi

ABTTF’den Kosmidu’ya yanıt

Yunanistan istihdam oranında sondan ikinci sırada

Milletvekiline yumruk atan Floros kısıtlayıcı önlemle serbest

YDP düşüşte ancak birinciliği devam ediyor

BTTDD Bursa Şubesinden Yıldırım Belediyesine ziyaret

DEB Partisi Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılıyor

Eyalet Eğitim Müdür Vekili Kosmidu’dan azınlık eğitimiyle ilgili yazı

Koruma altındaki 47 vahşi hayvan zehirlenerek öldürüldü

Burhan Baran’ın dokunulmazlığı kaldırıldı

Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneğinde nöbet değişimi

Mecliste yumruklu saldırı!