Anasayfa

14-01-2021
Mağazalarla ilgili karar yarın açıklanacak
Ülke genelinde iki haftadır uygulanan sıkı önlemler sebebiyle tamamen kapalı olan iş yerleriyle ilgili kararın yarın (15 Ocak Cuma) verilmesi bekleniyor.
14 Ocak 2021 Perşembe

Basında yer alan haberlere göre hükümet, bilim kurulunun önerileri doğrultusunda mağazaların açılıp açılmayacağına, açılması durumunda da hangi yöntemle çalışacağına karar verecek.

Konuyla ilgili bir radyo programına konuşan Kalkınma Bakanı Adonis Yeorgiadis, bakanlık olarak her türlü olasılığı planladıklarını söyledi. Avrupa Birliği ülkelerinde uygulanan sistemleri de incelediklerini söyleyen Yeorgiadis, büyük zarar gören esnafın biraz olsun rahatlayabilmesi için her türlü hazırlığın yapıldığını söyledi.

Kalkınma Bakan Yardımcısı Nikos Papathanasis ise yaptığı açıklamada, bilim kuruluna mağazaların "click away" yöntemi ile açılması konusunda öneride bulunduklarını, bunun yanı sıra "click inside" yani önceden randevu alarak mağaza içinden alışveriş yapma yönteminin de gündemde olduğunu söyledi. Papathanasis, bilim kurulunun görüşünün ardından Başbakanın alacağı kararın yarın saat 18.00'de Sivil Koruma Bakan Yardımcısı Nikos Hardalias tarafından açıklanacağını belirtti.

Başbakan Kiriakos Miçotakis de dün yaptığı basın toplantısında mağazaların en azından "click away" yöntemi ile açılmasına yeşil ışık yakmış, ancak son kararın uzmanlar tarafından sunulacak verilerden sonra alınacağını açıklamıştı. Miçotakis, son dönemde salgın hızının giderek azaldığına dikkat çekmiş ve bu veriler doğrultusunda ekonominin tekrar canlanması arzusunda olduklarını söylemişti.

Haberler


Büyükelçi Çağatay Erciyes’ten Batı Trakya’ya bayram ziyareti

Başkonsoloslukta bayram coşkusu

Plastik kapaklar umuda dönüşüyor

Batı Trakya Türk heyeti, Viyana’daki AGİT toplantısına katıldı

Pire Türk Şehitliği’nde 18 Mart anma töreni

Gümülcine Başkonsolosluğunda bayramlaşma töreni 20 Mart Cuma günü

Gümülcine Müftülüğü ve GTGB’den iftar programı

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Gümülcine’de törenle anıldı

İskeçe işletmelerine Skroutz fırsatı

Dimetoka’da soydaşlardan birlik ve dayanışma iftarı

BTAYTD, Mucize Tiyatrosu ve GAT’tan iftar programı

5 milyarlık silahlanma atağı: İsrail sistemleri de dahil