Anasayfa

14-01-2021
Mağazalarla ilgili karar yarın açıklanacak
Ülke genelinde iki haftadır uygulanan sıkı önlemler sebebiyle tamamen kapalı olan iş yerleriyle ilgili kararın yarın (15 Ocak Cuma) verilmesi bekleniyor.
14 Ocak 2021 Perşembe

Basında yer alan haberlere göre hükümet, bilim kurulunun önerileri doğrultusunda mağazaların açılıp açılmayacağına, açılması durumunda da hangi yöntemle çalışacağına karar verecek.

Konuyla ilgili bir radyo programına konuşan Kalkınma Bakanı Adonis Yeorgiadis, bakanlık olarak her türlü olasılığı planladıklarını söyledi. Avrupa Birliği ülkelerinde uygulanan sistemleri de incelediklerini söyleyen Yeorgiadis, büyük zarar gören esnafın biraz olsun rahatlayabilmesi için her türlü hazırlığın yapıldığını söyledi.

Kalkınma Bakan Yardımcısı Nikos Papathanasis ise yaptığı açıklamada, bilim kuruluna mağazaların "click away" yöntemi ile açılması konusunda öneride bulunduklarını, bunun yanı sıra "click inside" yani önceden randevu alarak mağaza içinden alışveriş yapma yönteminin de gündemde olduğunu söyledi. Papathanasis, bilim kurulunun görüşünün ardından Başbakanın alacağı kararın yarın saat 18.00'de Sivil Koruma Bakan Yardımcısı Nikos Hardalias tarafından açıklanacağını belirtti.

Başbakan Kiriakos Miçotakis de dün yaptığı basın toplantısında mağazaların en azından "click away" yöntemi ile açılmasına yeşil ışık yakmış, ancak son kararın uzmanlar tarafından sunulacak verilerden sonra alınacağını açıklamıştı. Miçotakis, son dönemde salgın hızının giderek azaldığına dikkat çekmiş ve bu veriler doğrultusunda ekonominin tekrar canlanması arzusunda olduklarını söylemişti.

Haberler


Türk azınlık kurumlarından 29 Ocak açıklamaları

TİKA ve YTB’den 29 Ocak paylaşımı

Biz Buradayız

Danışma Kurulundan 29 Ocak Milli Direniş Günü açıklaması

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’dan Batı Trakya ziyareti

Batı Trakya Türkleri, sorunların çözümü için Yunan devletinin kendileriyle istişare etmesini istiyor

Romanya’daki kazada ölen PAOK taraftarlarının cenazeleri ülkeye getiriliyor

Türk Dışişleri Bakanlığından 29 Ocak paylaşımı

Evini yenileyenlere 36 bin euroya kadar yardım imkanı

Yassıköy Belediyesinden bilgilendirme toplantısı

İtfaiye’den “Violanta” patlamasına ilişkin açıklama

Batı Trakya’da kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı