Anasayfa

14-01-2021
Yunanistan 1.450 göçmenin Türkiye'ye iadesini istiyor
Yunanistan, AB Komisyonu ve Frontex'ten uluslararası koruma hakkı olmayan 1.450 göçmenin Türkiye'ye iade edilmesini istedi.
14 Ocak 2021 Perşembe

Yunanistan, Türkiye - AB Zirvesi Bildirisi'ne dayanarak 1.450 düzensiz göçmenin Türkiye iade edilmesi gerektiğini savundu. Yunanistan, bu konuda AB Komisyonu ve Frontex'e başvuruda bulundu.

Yunanistan, Türkiye'den giriş yapan ve başvuruları reddedilen Midilli'de bulunan 955, Sakız Adası'nda bulunan 180, Sisam'da (Samos) bulunan 128 ve İstanköy Adası'nda (Kos) bulunan 187 göçmenin Türkiye'ye iade edilmesini istedi.

Göçmen ve İltica Bakanı Notis Mitarakis, Yunanistan'ın katı ama adil bir göç politikası izlediğini söyledi. Hakkı olanlara uluslararası koruma sağlandığını belirten Mitarakis, hakkı olmayanların da iade edildiği ifade etti.

Mitarakis, Türkiye - AB Zirvesi Bildirisi'ne dayanarak 1.450 göçmenin Türkiye'ye iadesi için AB Komisyonu ve Frontex'e başvurduklarını belirtti.

Mitarakis, Türkiye'den teknelerin geçini önlemesini ve iadeleri kabul etmesini istedi.

Haberler


İsrail Büyükelçiliği bağış için İskeçe’deki bir okulu seçti

Batı Trakyalı Serhat Devecioğlu, İş Yatırım’ın yeni genel müdürü oluyor

28 Ekim ‘OHİ’ bayramı törenlerle kutlandı

Fenerbahçe’de İsmail Kartal dönemi sona erdi

ABTTF Başkanı Habipoğlu: ’Söylem ile gerçekler arasında ciddi uçurum var’

Şiddetli yağışlar nedeniyle 9 bölgede ’kırmızı alarm’ ilan edildi

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’den müftü atamalarına tepki

Ferhat’tan çiftçilerin destek ödemeleri için girişim

Ergoterapist Naciye Çolak iş yerini açtı

Gümülcine Müftülüğünden gençlik buluşması

Öğrenci kermesleri maratonu başarıyla sona erdi

GTGB Yeni Nesil Kolu kahvaltıda buluştu