Anasayfa

14-01-2021
Yunanistan 1.450 göçmenin Türkiye'ye iadesini istiyor
Yunanistan, AB Komisyonu ve Frontex'ten uluslararası koruma hakkı olmayan 1.450 göçmenin Türkiye'ye iade edilmesini istedi.
14 Ocak 2021 Perşembe

Yunanistan, Türkiye - AB Zirvesi Bildirisi'ne dayanarak 1.450 düzensiz göçmenin Türkiye iade edilmesi gerektiğini savundu. Yunanistan, bu konuda AB Komisyonu ve Frontex'e başvuruda bulundu.

Yunanistan, Türkiye'den giriş yapan ve başvuruları reddedilen Midilli'de bulunan 955, Sakız Adası'nda bulunan 180, Sisam'da (Samos) bulunan 128 ve İstanköy Adası'nda (Kos) bulunan 187 göçmenin Türkiye'ye iade edilmesini istedi.

Göçmen ve İltica Bakanı Notis Mitarakis, Yunanistan'ın katı ama adil bir göç politikası izlediğini söyledi. Hakkı olanlara uluslararası koruma sağlandığını belirten Mitarakis, hakkı olmayanların da iade edildiği ifade etti.

Mitarakis, Türkiye - AB Zirvesi Bildirisi'ne dayanarak 1.450 göçmenin Türkiye'ye iadesi için AB Komisyonu ve Frontex'e başvurduklarını belirtti.

Mitarakis, Türkiye'den teknelerin geçini önlemesini ve iadeleri kabul etmesini istedi.

Haberler


Batı Trakya’da silah kaçakçılığı operasyonu: 2 gözaltı, 25 tabanca ele geçirildi

Mustafa Şentop İskeçe Müftülüğünü ziyaret etti

“Kurban kesimi serbest, kurallara uymak şart”

Danışma Kurulu Başkanı ve İskeçe Müftüsü Trampa’dan bayram mesajı

Arnavutluk, Çekya ve Gürcistan’dan heyet Gümülcine Belediyesinde

OPEKEPE yolsuzluğuna yeni operasyon: 20 gözaltı

Olimpiakos, Basketbol Avrupa Ligi’nde 4. şampiyonluğunu elde etti

Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğundaki bayramlaşma töreni Perşembe günü yapılacak

Gümülcine Başkonsolosluğundan “Türk Mutfağı Haftası” etkinliği

İTB resim sergisine yoğun ilgi

Karistianu: “Hareketimizi yalnızca resmi açıklamalar temsil eder”

Sumud Filosu’ndaki Yunan aktivistler Atina’da