Anasayfa

14-01-2021
Yunanistan 1.450 göçmenin Türkiye'ye iadesini istiyor
Yunanistan, AB Komisyonu ve Frontex'ten uluslararası koruma hakkı olmayan 1.450 göçmenin Türkiye'ye iade edilmesini istedi.
14 Ocak 2021 Perşembe

Yunanistan, Türkiye - AB Zirvesi Bildirisi'ne dayanarak 1.450 düzensiz göçmenin Türkiye iade edilmesi gerektiğini savundu. Yunanistan, bu konuda AB Komisyonu ve Frontex'e başvuruda bulundu.

Yunanistan, Türkiye'den giriş yapan ve başvuruları reddedilen Midilli'de bulunan 955, Sakız Adası'nda bulunan 180, Sisam'da (Samos) bulunan 128 ve İstanköy Adası'nda (Kos) bulunan 187 göçmenin Türkiye'ye iade edilmesini istedi.

Göçmen ve İltica Bakanı Notis Mitarakis, Yunanistan'ın katı ama adil bir göç politikası izlediğini söyledi. Hakkı olanlara uluslararası koruma sağlandığını belirten Mitarakis, hakkı olmayanların da iade edildiği ifade etti.

Mitarakis, Türkiye - AB Zirvesi Bildirisi'ne dayanarak 1.450 göçmenin Türkiye'ye iadesi için AB Komisyonu ve Frontex'e başvurduklarını belirtti.

Mitarakis, Türkiye'den teknelerin geçini önlemesini ve iadeleri kabul etmesini istedi.

Haberler


Atina’da alarm: Ünlü gazetecinin oturduğu binada bomba bulundu

Gerdeme köyünde cinayet: 66 yaşındaki adam bıçaklanarak öldürüldü

Maronya Antik Tiyatrosunda unutulmaz bir konser

Olimpiakos, Arjantinli orta saha Lorenzo Scipioni’yi transfer etti

Taşöz’deki yangın kontrol altına alındı

Yunanistan, kira artışında Avrupa şampiyonu oldu

Ege ve Aytekin son yolcuklarına uğurlandı

Liman işçileri, İsrail’e askeri malzeme yüklü gemiyi durdurmak için eylem yapacak

OPEKEPE’de destek ödemeleri mercek altında

Gümülcine Belediyesi ile Esnaf ve Zanaatkârlar Odası ortak çalışma grubu kuruyor

15. Geleneksel Dr. Sadık Ahmet Futbol Turnuvası başlıyor

Batı Trakya Türklerinin örgütlenme özgürlüğü AB raporunda yeniden gündemde