Anasayfa

14-01-2021
Yunanistan 1.450 göçmenin Türkiye'ye iadesini istiyor
Yunanistan, AB Komisyonu ve Frontex'ten uluslararası koruma hakkı olmayan 1.450 göçmenin Türkiye'ye iade edilmesini istedi.
14 Ocak 2021 Perşembe

Yunanistan, Türkiye - AB Zirvesi Bildirisi'ne dayanarak 1.450 düzensiz göçmenin Türkiye iade edilmesi gerektiğini savundu. Yunanistan, bu konuda AB Komisyonu ve Frontex'e başvuruda bulundu.

Yunanistan, Türkiye'den giriş yapan ve başvuruları reddedilen Midilli'de bulunan 955, Sakız Adası'nda bulunan 180, Sisam'da (Samos) bulunan 128 ve İstanköy Adası'nda (Kos) bulunan 187 göçmenin Türkiye'ye iade edilmesini istedi.

Göçmen ve İltica Bakanı Notis Mitarakis, Yunanistan'ın katı ama adil bir göç politikası izlediğini söyledi. Hakkı olanlara uluslararası koruma sağlandığını belirten Mitarakis, hakkı olmayanların da iade edildiği ifade etti.

Mitarakis, Türkiye - AB Zirvesi Bildirisi'ne dayanarak 1.450 göçmenin Türkiye'ye iadesi için AB Komisyonu ve Frontex'e başvurduklarını belirtti.

Mitarakis, Türkiye'den teknelerin geçini önlemesini ve iadeleri kabul etmesini istedi.

Haberler


Habipoğlu: “Ülkemizin yöneticileri gerçekleri çarpıtmayı sürdürüyor”

“Adel” alarmı: Batı Trakya’da da yoğun yağış bekleniyor

Sofulu ipeği, Lyon’daki fuarda tanıtıldı

AB’de her üç kadından biri şiddete maruz kalıyor

Yeni Demokrasinin üstünlüğü sürüyor

Aleksis Çipras’ın kitabı çıktı

Kira desteği ödemesi başlıyor

Ergin Ataman’dan 2027 FIBA Dünya Kupası eleme sistemine eleştiri

Milletvekili Özgür Ferhat, Çipras’ın kitabıyla yaptığı paylaşımda hangi mesajı vermek istiyor?

Türkiye’nin nüfusu 86 milyona yaklaştı

Yunanistan’ın batısında olağanüstü hal ilan edildi

“Çocuğunu Al Sabah Namazına Gel” programı Değirmendere köyüyle devam etti