Anasayfa

14-01-2021
Yunanistan 1.450 göçmenin Türkiye'ye iadesini istiyor
Yunanistan, AB Komisyonu ve Frontex'ten uluslararası koruma hakkı olmayan 1.450 göçmenin Türkiye'ye iade edilmesini istedi.
14 Ocak 2021 Perşembe

Yunanistan, Türkiye - AB Zirvesi Bildirisi'ne dayanarak 1.450 düzensiz göçmenin Türkiye iade edilmesi gerektiğini savundu. Yunanistan, bu konuda AB Komisyonu ve Frontex'e başvuruda bulundu.

Yunanistan, Türkiye'den giriş yapan ve başvuruları reddedilen Midilli'de bulunan 955, Sakız Adası'nda bulunan 180, Sisam'da (Samos) bulunan 128 ve İstanköy Adası'nda (Kos) bulunan 187 göçmenin Türkiye'ye iade edilmesini istedi.

Göçmen ve İltica Bakanı Notis Mitarakis, Yunanistan'ın katı ama adil bir göç politikası izlediğini söyledi. Hakkı olanlara uluslararası koruma sağlandığını belirten Mitarakis, hakkı olmayanların da iade edildiği ifade etti.

Mitarakis, Türkiye - AB Zirvesi Bildirisi'ne dayanarak 1.450 göçmenin Türkiye'ye iadesi için AB Komisyonu ve Frontex'e başvurduklarını belirtti.

Mitarakis, Türkiye'den teknelerin geçini önlemesini ve iadeleri kabul etmesini istedi.

Haberler


BTTADK’dan müftü atamalarına tepki: “Çözüm yerine dayatma sürüyor”

Yunanistan’ı sarsan Pizza skandalı

İngiltere’den vatandaşlarına 72 saatlik acil durum hazırlığı çağrısı

Şike soruşturmasında iki muhbirden kritik ipuçları

Müftü atamalarına ABTTF’den tepki

Yunanistan’dan BM’ye Türkiye-Libya mutabakatının geçersizliğine ilişkin mektup

Hüseyin Zeybek’ten yurt dışında çalışan işçiler için vergi düzenlemesi çağrısı

Celal Bayar Lisesi öğrencisi Sema Nur’dan SAT sınavında büyük başarı

Özgür Ferhat, Rodoplu pamuk üreticilerinin zararlarını Meclise taşıdı

Patrik Vartholomeos’un 35. yılına özel ayin

Poşpoş Çayı geçidinde çalışmalar hızlandı

İTB Gençlik Buluşmaları yeni döneme başladı