Anasayfa

14-01-2021
Yunanistan 1.450 göçmenin Türkiye'ye iadesini istiyor
Yunanistan, AB Komisyonu ve Frontex'ten uluslararası koruma hakkı olmayan 1.450 göçmenin Türkiye'ye iade edilmesini istedi.
14 Ocak 2021 Perşembe

Yunanistan, Türkiye - AB Zirvesi Bildirisi'ne dayanarak 1.450 düzensiz göçmenin Türkiye iade edilmesi gerektiğini savundu. Yunanistan, bu konuda AB Komisyonu ve Frontex'e başvuruda bulundu.

Yunanistan, Türkiye'den giriş yapan ve başvuruları reddedilen Midilli'de bulunan 955, Sakız Adası'nda bulunan 180, Sisam'da (Samos) bulunan 128 ve İstanköy Adası'nda (Kos) bulunan 187 göçmenin Türkiye'ye iade edilmesini istedi.

Göçmen ve İltica Bakanı Notis Mitarakis, Yunanistan'ın katı ama adil bir göç politikası izlediğini söyledi. Hakkı olanlara uluslararası koruma sağlandığını belirten Mitarakis, hakkı olmayanların da iade edildiği ifade etti.

Mitarakis, Türkiye - AB Zirvesi Bildirisi'ne dayanarak 1.450 göçmenin Türkiye'ye iadesi için AB Komisyonu ve Frontex'e başvurduklarını belirtti.

Mitarakis, Türkiye'den teknelerin geçini önlemesini ve iadeleri kabul etmesini istedi.

Haberler


Başkonsolos Ünal’dan İskeçe Çınar Camii’ne geçmiş olsun ziyareti

YTB Başkanı Turus’tan Çınar Camiine yönelik saldırıya tepki

Gümülcine Müftülüğü, Çınar Camiine yönelik saldırıyı kınadı

Yassıköy Belediye Başkanı İmam, Çınar Camiine yönelik saldırıyı kınadı

Mustafçova Belediye Başkanı Kurt’tan Çınar Camiine yönelik saldırıya kınama

Burhan Baran Çınar Camiine yapılan saldırıyı kınadı

Zeybek’ten Çınar Camiine yapılan saldırıya sert tepki

Çınar Camiine yönelik çirkin eyleme tepki

İzmit Batı Trakya Türkleri camiasının acı kaybı

Kan yok, tedavi aksıyor: Hastalar eylemde

Gümülcine’de öğrenci kiraları 10 yılda yüzde 84 arttı

Habipoğlu Brüksel’de temaslarda bulundu