Anasayfa


14-01-2021
Aşı belgesi olanlara test yok
Turizm Bakanı Haris Theoharis, Yunanistan’a seyahat edecek olanlar için aşı belgesinin zorunluluk haline gelmeyeceğini açıkladı.
14 Ocak 2021 Perşembe

Turizm Bakanı Haris Theoharis, Kovid-19 aşı belgesi olanların özgürce Yunanistan’a seyahat edebileceklerini söyledi. Bakan, aşı belgesi olmayanlara da test uygulanacağını açıkladı.

Konuyla ilgili açıklamalar yapan Theoharis, Yunanistan’a seyahat edecek olanlar için aşı belgesinin zorunluluk haline gelmeyeceğini söyledi.

Turizm Bakanı, Başbakan Miçotakis’in aşı belgesiyle ilgili önerisinin, Avrupa’yı bu konuda koordinasyon sağlamak için harekete geçirme amacı güttüğünü belirtti.

Theoharis Skai’ya yaptığı açıklamada, hem aşı belgelerinin hem de hızlı testlerin (rapid test) 2021 yazında Yunanistan’a seyahat etmek için önemli iki araç olacağını söyledi.

2021 yılının turizm için daha iyi bir yıl olacağını kaydeden Theoharis, herşeye rağmen turizm sektörüyle ilgili tüketici alışkanlıklarının değiştiğini ve sağlık konusundaki belirsizlikler nedeniyle kimsenin 6-8 ay öncesinden tatil rezervasyonu yapmadığını belirtti.

Haberler


Türk ve Yunan heyetleri Atina’da bir araya gelecek

İTB’de görev dağılımı yapıldı

Almanya’dan ‘giriş yasağına’ yorum yok

KKE hükümetten İsrail’e desteğini çekmesini istedi

Yunanistan, Gazze’ye insani yardım malzemesi gönderdi

Yassıköy Belediyesinin hizmetleri dijital ortamda

Veria’da Osmanlı dönemine ait mezar bulundu

Türkiye Dışişleri Bakanlığı İTB’nin kuruluş yıl dönümünü kutladı

Dolaphan Camii’nde oldubittiye izin verilmedi

İTB genel kurulu gerçekleşti

Yunanistan, İran’ın İsrail’e hava saldırısını şiddetle kınadı

Almanya’dan Varufakis’e siyasi faaliyet yasağı