Anasayfa


15-01-2021
Başbakandan mağazaların açılmasına yeşil ışık
Önlemlerlere uymayanlara verilen ceza, 300 eurodan 500 euroya çıkıyor.
15 Ocak 2021 Cuma

Başbakan Kiriakos Miçotakis mecliste yaptığı konuşmada, son günlerde sağlık sistemindeki yükün azalması ile birlikte önümüzdeki pazartesi gününden itibaren iş yerlerini tekrar faaliyete geçirmeyi düşündüklerini belirtti. Miçotakis, bu konuda uzmanların veriler ışığında sunacağı son önerileri beklediklerini söyledi.

Hükümet olarak iş yerlerinin dikkatli ve kademeli bir şekilde yeniden açılması riskini almaya hazır olduklarını söyleyen Başbakan, sıkı önlemlerin (lockdown) ülke ekonomisine her ay 3 milyar euronun üzerinde bir yük getirdiğini vurguladı. Miçotakis, bugün itibarıyla iyiye giden durumun rahatlamaya sebep olmaması gerektiği konusunda da uyarıda bulundu.


CEZA MİKTARI 500 EURO’YA ÇIKIYOR, ŞUBAT AYINDA DA KİRA YARDIMI DEVAM EDECEK

Bugüne kadar önlemlerlere uymayanlara kesilen 300 euroluk cezanın arttırılacağını ve bundan sonra 500 euro olacağını açıklayan Miçotakis, ekonomik destek anlamında da iki önlem alındığını belirtti. Buna göre Ocak ayında olduğu gibi Şubat ayında da iş yerlerinin kiralarının %80’i devlet tarafından karşılanacak. İşsizlere ödenen yardımlar da iki ay daha uzatılacak.

Noel ve yılbaşı tatillerindeki hareketlilikten dolayı korkulan vaka artışının gerçekleşmediğini, bugünkü verilerin bunu gösterdiğini belirten Miçotakis, hükümetin yılbaşından hemen sonra aldığı sıkı önlemlerin bu konuda büyük katkısı olduğunu söyledi.

Pandeminin seyrinin bazen çok hızlı değişebildiğini hatırlatan Miçotakis, hükümet olarak "bazen frene, bazen de gaza basmak" durumunda kaldıklarını, bunun karanlıkta virajlı bir yolda araç kullanmaya benzediğini kaydetti. Miçotakis, bu nedenle uzmanların her hafta değerlendirme yapmaya devam edeceğini ve hükümetin de buna göre adımlarını atacağını vurguladı.

Ülkedeki sağlık sisteminin durumu hakkında da açıklamalar yapan Miçotakis, göreve geldiklerinde ülke genelinde 600 yoğun bakım ünitesi olduğunu, bu sayıyı 1.295’e çıkarttıklarını ve bunlara önümüzdeki dönemde 150 yoğun bakım ünitesinin daha ekleneceğini ifade etti.

Başbakan Kiriakos Miçotakis, başta Prof. Dr. Sotiris Çiordas olmak üzere bilim kurulu üyeleri ile hükümet arasında sorunlar olduğu iddialarına da değinerek, böyle bir durumun söz konusu olmadığını, sorunsuz bir şekilde çalışmaya devam ettiklerini belirtti.

Haberler


Celal Bayar Azınlık Lisesinde kan bağışı kampanyasına yoğun ilgi

ABTTF’den Kosmidu’ya yanıt

Yunanistan istihdam oranında sondan ikinci sırada

Milletvekiline yumruk atan Floros kısıtlayıcı önlemle serbest

YDP düşüşte ancak birinciliği devam ediyor

BTTDD Bursa Şubesinden Yıldırım Belediyesine ziyaret

DEB Partisi Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılıyor

Eyalet Eğitim Müdür Vekili Kosmidu’dan azınlık eğitimiyle ilgili yazı

Koruma altındaki 47 vahşi hayvan zehirlenerek öldürüldü

Burhan Baran’ın dokunulmazlığı kaldırıldı

Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneğinde nöbet değişimi

Mecliste yumruklu saldırı!