Anasayfa

16-01-2021
Yorgos Petalotis: "Trakya yeni bir Moria olamaz"
Rodop ili eski milletvekili Yorgos Petalotis, Meriç ilinde göçmen merkezi oluşturulmasına karşı çıkanlar kervanına katıldı.
16 Ocak 2021 Cumartesi

Eski milletvekili ve eski hükümet sözcülerinden Petalotis, kuzey Meriç bölgesinde bulunan göçmen merkezinin genişletilme kararına ve bunun yerel topluma açıklanma şekline tepki gösterdi.

Petalotis, Türkiye sınırına yakın bölgede bulunan göçmen kabul ve kayıt merkeziyle ilgili olarak hiçbir diyalog ve müzakere yapılmadan genişletileceğinin Göç Bakanlığı tarafından ilan edildiğine dikkat çekerek, olaya tepki gösterdi. Bu hareketin kabul edilemez bir hareket olduğunu dile getiren Petalotis, "Trakya yeni bir Moria yapılamaz" ifadesini kullandı.

Yorgos Petalotis sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda hükümetin Trakya bölgesinde göçmen merkezi yapılmayacağı yönünde söz verilmesine rağmen, bu sözlerin tutulmadığını, bunun da halkın hükümete karşı güvenini zedelediğini kaydetti. Trakya bölgesinde bu tür icraatların anlaşılmasının güç olduğunu dile getiren Petalotis, bu durumlarda güvensizlik, ayrışma ve ırkçılık gibi duyguların oluştuğunu ifade etti.
Petalotis sözlerini "Trakya yeni bir Moria haline getirilemez" diyerek sonlandırdı.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde Trakya bölgesindeki metropolitler bölgede göçmen merkezlerinin oluşturulmasına karşı çıkmıştı.

Haberler


İskeçe’de dehşet verici olay: Zehirlenen 14 kedi ölü bulundu

Batı Trakya’dan 6 sporcu Fenerbahçe’nin radarında

Trafik kazaları elektronik uygulamayla takip edilecek

2026 bütçesi meclisten geçti

Özgür Ferhat: “2026 bütçesi halkı değil, ayrıcalıklı zenginleri koruyor”

Trakya Tarım Kooperatifi 2026 üretim yılı kayıtlarına başladı

İskeçe Müftülüğünün Dini İlimler Sohbetleri aralıksız sürüyor

Gençlik Buluşmaları’nın konuğu Başkonsolos Aykut Ünal oldu

Topsidis, Cumhurbaşkanı Tasulas ile görüştü

Karacaoğlan davası ertelendi

Memurlardan bütçe protestosu: 24 saatlik grev

İskeçe’deki çiftçilerden şehir meydanında eylem