Anasayfa

17-01-2021
"Bu ifadeleri esefle kınıyorum"
İskeçe ili Mustafçova Belediyesi ana muhalefet listesi başkanı ve Mustafçova belediyesi eski başkanı Cemil Kabza, Yunanistan Başpiskoposu İeronimos'un İslam dinini ve mensuplarını hedef alan açıklamalarıyla ilgili açıklama yayımladı.
17 Ocak 2021 Pazar

Cemil Kabza yaptığı paylaşımda açıklamaların hoşgörüden uzak ve bir din adamına yakışmayan açıklamalar olduğunu kaydetti.

Konuyla ilgili olarak Cemil Kabza'nın açıklaması şöyle: "Yunanistan Kilisesi Başpiskopos'u İeronimos'un katıldığı bir televizyon programında, İslaÌ‚m hakkında alışılmadık, hoşgörüden uzak, bir din adamına yakışmayan açıklamalarda bulunması, bütün İslam dini mensuplarını olduğu gibi, bu dinin bir mensubu olarak beni de rencide etmiştir.
Onun "İslaÌ‚m bir din değildir. Siyasi bir partidir. İnsanları da savaşın insanlarıdır.'' şeklindeki ifadelerini esefle kınıyorum.

İslamofobi'yi işaret eden bu açıklamalarını dinimize yapılan bir saldırı olarak kabul ediyorum.
Farklı dinlere ve farklı din mensuplarına hoşgörü örnekleri sergilemesi gerekirken, İslam dinini hakaret edercesine tarif eden bir din adamının bu söylemlerini düzelterek özür dilemesini beklemekteyim."



Haberler


Anneler Günü İskeçe Türk Birliğinde coşkuyla kutlandı

İTB ve GTGB halk oyunları ekipleri Kuzey Makedonya’daki Hıdırellez Şenlikleri’nde sahne aldı

BTAYTD Kadınlar Kolu’ndan Anneler Günü ziyaretleri

Mustafçova’daki hatim etkinliğinde trafik cezası tepkisi

Soydaşlar Mustafçova’daki hatim etkinliğinde buluştu

İskeçe’de terk edilmiş evde ölü bebek bulundu

BTTDD’nin yeni Genel Başkanı Batuhan Kaşifoğlu oldu

Kamu çalışanları greve gidiyor

Patrik Vartholomeos: “Heybeliada Ruhban Okulu’nun yenilenen binasının açılışı eylülde yapılacak”

DSÖ: Hantavirüs riski küresel ölçekte düşük

İskeçe Türk Birliği’nden Anneler Günü etkinliği

Rodop e-EFKA’daki personel yetersizliği meclis gündeminde