Anasayfa


17-01-2021
BTTDD’den İeronimos’a tepki
Merkezi İstanbul’da bulunan Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı avukat Necmettin Hüseyin, Yunanistan ve Atina Başpiskoposu İeronimos’un İslam dini ve Müslümanlarla ilgili açıklamalarına tepki gösterdi.
17 Ocak 2021 Pazar

Genel Başkan Hüseyin yaptığı açıklamada, “Gün geçmiyor ki insani değerlerimize veya insanlarımızın inançlarına yönelik saldırı olmasın. İnsanlığa saldırı olmasın. Yine bunun bir örneğini maalesef 14 Ocak 2020 tarihinde duyduk ve yaşadık. Yunan Başpiskopos İeronimos, İslam dininin bir din olmadığını, siyasi bir parti ve siyasi bir arayış olduğunu, Müslümanları da savaşın ve yayılmacılığın peşinde olan insanlar olarak nitelemiştir. İslam dininin ve Hz. Muhammed’in öğretilerinin de bunu teyit ettiğini söyleyerek, İslam dinine ve inanan insanlara açıkça hakaret etmiştir. Yalan ve çarpıtma ile bir dinin temsilcisi olarak farklı inançlara sahip insanları hedef alması da kabul edilebilir değildir.” ifadelerini kullandı.

Yunanistan’da yaşayan ve İslam dinine mensup olan, özellikle Batı Trakya Türk Azınlık üyelerinin söz konusu açıklamayla hedef haline geldiğini söyleyen Necmettin Hüseyin, Müslümanlara karşı yaşanabilecek olayların veya saldırıların baş sorumlusunun da İeronimos olacağını belirtti.

Necmettin Hüseyin açıklamasına şöyle devam etti: “İnsanlar arasında kin ve nefret tohumu ekmek üzere inancımıza ve değerlerimize saldıran, din adamı olmaktan uzak Başpiskopos İeronimos’u şiddetle kınıyor ve İslam dinine inanan Müslüman dünyasından özür dilemeye davet ediyoruz. Kendisi gibi aynı dini inancı paylaşan samimi insanlar adına bulunduğu makamı da terk ederek kendi inancına ve inananlara verebileceği bir şeyinin olmadığını düşünüyoruz.”

Haberler


YDP düşüşte ancak birinciliği devam ediyor

BTTDD Bursa Şubesinden Yıldırım Belediyesine ziyaret

DEB Partisi Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılıyor

Eyalet Eğitim Müdür Vekili Kosmidu’dan azınlık eğitimiyle ilgili yazı

Koruma altındaki 47 vahşi hayvan zehirlenerek öldürüldü

Burhan Baran’ın dokunulmazlığı kaldırıldı

Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneğinde nöbet değişimi

Mecliste yumruklu saldırı!

İnhanlı Belediyesinde içme suyu için 4 milyon euroluk proje

AEK Kadın Voleybol Takımı’nda Yunus Öçal dönemi sona erdi

Gümülcine Başkonsolosluğunda 23 Nisan coşkusu

Çöl tozu Atina’da gökyüzünü kapladı