Anasayfa


17-01-2021
BTTÖB: “İslam dinine yapılan açık bir saldırı ve hakarettir”
Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği, (BTTÖB) Başpiskopos İeronimos’un katıldığı bir televizyon programında İslam’ı hedef alan sözlerine tepki gösterdi.
17 Ocak 2021 Pazar

Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği, (BTTÖB) Başpiskopos İeronimos’un katıldığı bir televizyon programında İslam’ı hedef alan sözlerine tepki gösterdi. BTTÖB tarafından yapılan açıklamada, “Umudumuz bu yanlışın bir erdemli davranış olan özürle düzeltilmesidir.” ifadesine yer verildi.

BTTÖB’den yapılan açıklama şöyle:

“Yunanistan Kilisesi Başpiskoposu İeronimos’un katıldığı bir televizyon programında sarf ettiği bir din adamına yakışmayan, hoşgörüden uzak, İslamofobik ve nefret söylemi niteliği taşıyan sözleri dünyadaki İslam dinine mensup her ferdi yaraladığı gibi, bu güzel dine mensup biz yurttaşlarını da ziyadesiyle rencide etmiştir.

Başpiskopos’un, ‘İslam bir din değil, siyasi bir partidir. İnsanları da savaşın insanlarıdır’ şeklindeki söylemi, İslam dinine yapılan açık bir saldırı ve hakarettir. Dinimize ve aynı zamanda biz mensuplarına yapılan ve tarafımızca katiyetle kabul edilmeyecek bu mesnetsiz sözlü saldırıyı esefle kınıyoruz.

Bu tür açıklamalar hem dünyamızda tesis edilmek istenen medeniyetler arası barışa zarar verir hem de yurt içinde bir arada yaşayan farklı dinlere mensup insanların kardeşliğini zedeler. Hoşgörünün, barışın, kardeşliğin ve sevginin yüceliği ile dilini öne çıkarması gereken insanların aksi bir tavır içinde olmaları en fazla mensubu oldukları dine zarar verir. Umudumuz bu yanlışın bir erdemli davranış olan özürle düzeltilmesidir. Tabii olarak Başpiskopos’un fikri değişmese de zikrini düzeltmesi hümanizme büyük bir hizmet olacağı kanısındayız.”

Haberler


Yassıhöyük barajından Kuruçay’a bırakılan su miktarı arttırıldı  

Hakan Aysev’den Gümülcine’de muhteşem konser

Baran, İkinci Şans Okullarındaki öğrencilerin ulaşım sorununu sordu

İskeçe’de hatim etkinlikleri başlıyor

Yerapetritis: ‘Deniz parklarının yeri henüz belirlenmedi’

UEFA Avrupa Konferans Ligi yarı final eşleşmeleri belli oldu

Yapay Zeka: Fırsatlar ve Dezavantajlar

Edirne’de ‘Balkan İş Forumu’

Bu geceden itibaren yağışlar etkili olacak

Topsidis, Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Shinas’la görüştü

Miçotakis’in Ankara ziyaretinin tarihi belli oldu

Türk ve Yunan sanatçıların birlikte rol aldığı Romeo ve Juliet oyunu perde diyor