Anasayfa

18-01-2021
Encümenler Birliği'nden İeronimos'un açıklamalarına tepki
Yunanistan Başpiskoposu İeronimos'un İslam dini ve Müslümanları hedef alan sözlerine bir tepki de Batı Trakya Azınlık Okulları Encümenler Birliği'nden geldi.
18 Ocak 2021 Pazartesi

Derneğin açıklamasında İeronimos'un ifadelerinin İslamofobinin Yunanistan’da geldiğini boyutu gözler önüne serdiği belirtildi.

Encümenler Birliği'nin açıklaması şöyle: "Yunanistan Başpiskoposu İeronimos'un geçtiğimiz günlerde bir televizyon programında İslam dinini hedef alan çirkin açıklamalarını kabul edilemez buluyoruz. İslamiyet bir din değil siyasi partidir demesi, bulunduğu ve işgal ettiği makam göz önünde bulundurularak değerlendirildiğinde, son yıllardaki İslamofobinin, İslam düşmanlığının boyutunu da bizlere gösteriyor. Sayın Başpiskopos'tan İslam dinini övmesini de beklemiyoruz ancak işgal ettiği makam gereği asgari saygı göstermesi, bu içinde yaşattığı karanlık düşünce ve anlayışını dillendirmemesi gerektiğine inanıyoruz. Milyarlarca inananı olan bir dine, insanlık tarihine kattığı evrensel değerler, ortaya koyduğu medeniyet ve ilmin gelişmesine yaptığı katkı düşünüldüğünde bu şekilde saldırmasını bir kompleks olarak değerlendiriyoruz. Başpiskoposun açıklamaları kadar bazı sözde din adamlarının sözde kınamaları da Başpiskoposun açıklamaları kadar vahimdir ve akla ziyandır."




Haberler


Büyükelçi Çağatay Erciyes’ten Batı Trakya’ya bayram ziyareti

Başkonsoloslukta bayram coşkusu

Plastik kapaklar umuda dönüşüyor

Batı Trakya Türk heyeti, Viyana’daki AGİT toplantısına katıldı

Pire Türk Şehitliği’nde 18 Mart anma töreni

Gümülcine Başkonsolosluğunda bayramlaşma töreni 20 Mart Cuma günü

Gümülcine Müftülüğü ve GTGB’den iftar programı

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Gümülcine’de törenle anıldı

İskeçe işletmelerine Skroutz fırsatı

Dimetoka’da soydaşlardan birlik ve dayanışma iftarı

BTAYTD, Mucize Tiyatrosu ve GAT’tan iftar programı

5 milyarlık silahlanma atağı: İsrail sistemleri de dahil