Anasayfa


18-01-2021
Encümenler Birliği’nden İeronimos’un açıklamalarına tepki
Yunanistan Başpiskoposu İeronimos’un İslam dini ve Müslümanları hedef alan sözlerine bir tepki de Batı Trakya Azınlık Okulları Encümenler Birliği’nden geldi.
18 Ocak 2021 Pazartesi

Derneğin açıklamasında İeronimos’un ifadelerinin İslamofobinin Yunanistan'da geldiğini boyutu gözler önüne serdiği belirtildi.

Encümenler Birliği’nin açıklaması şöyle: “Yunanistan Başpiskoposu İeronimos’un geçtiğimiz günlerde bir televizyon programında İslam dinini hedef alan çirkin açıklamalarını kabul edilemez buluyoruz. İslamiyet bir din değil siyasi partidir demesi, bulunduğu ve işgal ettiği makam göz önünde bulundurularak değerlendirildiğinde, son yıllardaki İslamofobinin, İslam düşmanlığının boyutunu da bizlere gösteriyor. Sayın Başpiskopos’tan İslam dinini övmesini de beklemiyoruz ancak işgal ettiği makam gereği asgari saygı göstermesi, bu içinde yaşattığı karanlık düşünce ve anlayışını dillendirmemesi gerektiğine inanıyoruz. Milyarlarca inananı olan bir dine, insanlık tarihine kattığı evrensel değerler, ortaya koyduğu medeniyet ve ilmin gelişmesine yaptığı katkı düşünüldüğünde bu şekilde saldırmasını bir kompleks olarak değerlendiriyoruz. Başpiskoposun açıklamaları kadar bazı sözde din adamlarının sözde kınamaları da Başpiskoposun açıklamaları kadar vahimdir ve akla ziyandır.”




Haberler


Hakan Aysev’den Gümülcine’de muhteşem konser

Baran, İkinci Şans Okullarındaki öğrencilerin ulaşım sorununu sordu

İskeçe’de hatim etkinlikleri başlıyor

Yerapetritis: ‘Deniz parklarının yeri henüz belirlenmedi’

UEFA Avrupa Konferans Ligi yarı final eşleşmeleri belli oldu

Yapay Zeka: Fırsatlar ve Dezavantajlar

Edirne’de ‘Balkan İş Forumu’

Bu geceden itibaren yağışlar etkili olacak

Topsidis, Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Shinas’la görüştü

Miçotakis’in Ankara ziyaretinin tarihi belli oldu

Türk ve Yunan sanatçıların birlikte rol aldığı Romeo ve Juliet oyunu perde diyor

İran ve İsrail merkezli kurum ve kuruluşlarda güvenlik önlemleri artırıldı