Anasayfa

18-01-2021
İller arası seyahat da bilim kurulun gündeminde
Uzun bir aradan sonra bugün açılan perakende mağazalarının ardından, iller arası seyahatin serbest bırakılması gündeme geliyor.
18 Ocak 2021 Pazartesi

Kalkınma Bakanı Adonis Georgiadis, pandemiyle ilgili verilerin, iller arasında seyahat etme kısıtmalarının kaldırılmasını belirleyeceğini söyledi. Georgiadis, kayak merkezlerini açmayı hedeflediklerini de belirtti.

SKAİ'a yaptığı açıklamalarda Kalkınma Bakanı, Cuma günkü bilim kurulu toplantısında kayak merkezlerinin açılması konusunun ele alınacağını kaydetti.

Kayağın mevsimsel bir spor olduğunu söyleyen Georgiadis, ancak bu merkezlere ulaşabilmek için hareket etmek gerektiğini ifade etti.

Restoran ve kafelerin açılması konusuna da değinden Georgiadis, söz konusu sektörün yeniden faaliyete geçmesi durumunda ilk etapda dış mekanların kullanılacığını ve ısıtma sistemi için devlet desteği yapılacağını belirtti.
Kalkınma Bakanı, kafe ve restoranların yakın bir gelecekte açılmasının söz konusu olmadığının da altını çizdi.


Haberler


AB, son 10 yılda daha da yaşlandı

STK’lardan AB’ye uyarı: Yunanistan’da hukukun üstünlüğü geriliyor

İTB bayramda ‘Aile Gecesi’ne hazırlanıyor

Seçilmiş Müftülerden Yunanistan’ın “Dini Mekanlar” raporuna tepki

Çiftçiler Sintagma Meydanı’nda toplanıyor

Kosova’da ilk kez Türk Başbakan Yardımcısı

BTTDD Bursa ve İzmit şubelerinde genel kurul heyecanı

Politico anketi: Batı’da “3. Dünya Savaşı” endişesi artıyor

İskeçe’de müstakil ev çöktü, mahallede panik yaşandı

Doğu Makedonya ve Trakya’daki köprüler için iş birliği

Habipoğlu’ndan Miçotakis’in Lozan yorumuna tepki

Seyit Ali Sultan Dergâhı Postnişini Hasan Apti BAKEŞ’i ziyaret etti