Anasayfa

18-01-2021
İller arası seyahat da bilim kurulun gündeminde
Uzun bir aradan sonra bugün açılan perakende mağazalarının ardından, iller arası seyahatin serbest bırakılması gündeme geliyor.
18 Ocak 2021 Pazartesi

Kalkınma Bakanı Adonis Georgiadis, pandemiyle ilgili verilerin, iller arasında seyahat etme kısıtmalarının kaldırılmasını belirleyeceğini söyledi. Georgiadis, kayak merkezlerini açmayı hedeflediklerini de belirtti.

SKAİ'a yaptığı açıklamalarda Kalkınma Bakanı, Cuma günkü bilim kurulu toplantısında kayak merkezlerinin açılması konusunun ele alınacağını kaydetti.

Kayağın mevsimsel bir spor olduğunu söyleyen Georgiadis, ancak bu merkezlere ulaşabilmek için hareket etmek gerektiğini ifade etti.

Restoran ve kafelerin açılması konusuna da değinden Georgiadis, söz konusu sektörün yeniden faaliyete geçmesi durumunda ilk etapda dış mekanların kullanılacığını ve ısıtma sistemi için devlet desteği yapılacağını belirtti.
Kalkınma Bakanı, kafe ve restoranların yakın bir gelecekte açılmasının söz konusu olmadığının da altını çizdi.


Haberler


Eğitim Bakanı Zaharaki’den Başkonsolos Ünal’ın okul ziyaretlerine yanıt

Yunanistan ilk Belharra fırkateynini teslim aldı

Fidan: Miçotakis – Erdoğan görüşmesi şubatta planlanıyor

Süpermarketlerde yeni zam dalgası: Artışlar yüzde 50’ye ulaşıyor

IRIS para transferlerinde günlük limit artırıldı

Gümülcine blokajında çiftçiler batı çıkışını trafiğe açtı

Muratlı’da kaybolan çiftçi ölü olarak bulundu!

Nikos Botroços: “Somut sonuç alınana kadar eylemlerimiz devam edecek”

İTB Gençlik Buluşmaları’nın konuğu Kerem Abdurahimoğlu oldu

Homburg’da Batı Trakya Türkleri kahvaltıda buluştu

Burhan Baran: “Dimetoka’ya müftü tayini azınlığın ruhunu ve iradesini yansıtmıyor”

Dedeağaç Belediyesinde “Acil Durum” ilan edildi