Anasayfa

18-01-2021
İller arası seyahat da bilim kurulun gündeminde
Uzun bir aradan sonra bugün açılan perakende mağazalarının ardından, iller arası seyahatin serbest bırakılması gündeme geliyor.
18 Ocak 2021 Pazartesi

Kalkınma Bakanı Adonis Georgiadis, pandemiyle ilgili verilerin, iller arasında seyahat etme kısıtmalarının kaldırılmasını belirleyeceğini söyledi. Georgiadis, kayak merkezlerini açmayı hedeflediklerini de belirtti.

SKAİ'a yaptığı açıklamalarda Kalkınma Bakanı, Cuma günkü bilim kurulu toplantısında kayak merkezlerinin açılması konusunun ele alınacağını kaydetti.

Kayağın mevsimsel bir spor olduğunu söyleyen Georgiadis, ancak bu merkezlere ulaşabilmek için hareket etmek gerektiğini ifade etti.

Restoran ve kafelerin açılması konusuna da değinden Georgiadis, söz konusu sektörün yeniden faaliyete geçmesi durumunda ilk etapda dış mekanların kullanılacığını ve ısıtma sistemi için devlet desteği yapılacağını belirtti.
Kalkınma Bakanı, kafe ve restoranların yakın bir gelecekte açılmasının söz konusu olmadığının da altını çizdi.


Haberler


İskeçe’de basma tütünü alarm veriyor

Alantepe Yağlı Güreşleri ve Kültürel Etkinlikleri sona erdi

Memkova’da yıllar sonra mahya etkinliği

Çipras’tan İsrail’e yaptırım ve Filistin’i tanıma çağrısı

Batı Nil virüsü vakalarındaki artış nedeniyle sivrisinek uyarısı yapıldı

Yassıköy ile Gümülcine belediye başkanları bir araya geldi

Venedik Komisyonu, Yunanistan’ın STK düzenlemelerini inceleyecek

Özgür Ferhat, LEADER ödemelerindeki gecikmeyi sordu

Akaryakıt fiyatları 2 euroya dayandı: Gıda fiyatlarında yeni artış riski

Eğitim için askerliğini tecil ettirmeyenler 12 ay yerine 9 ay askerlik yapacak

Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif’ten Mevlid Kandili mesajı

Habipoğlu: “Eğitim özerkliğimiz sistematik olarak ortadan kaldırılıyor”