Anasayfa

19-01-2021
Karagözlü köyünde zarar tespit çalışması tamamlandı
Gümülcine'ye bağlı Karagözlü köyündeki zarar tespit çalışmalarının tamamlandığı bildirildi.
19 Ocak 2021 Salı

Çalışma çerçevesinde köy sakinlerine ekonomik yardım için girişimde bulunulduğu da ifade edildi.

Konuyla ilgili olarak Gümülcine Belediyesi'nden yapılan açıklamada şöyle denildi: "Gümülcine Belediyesi tüm yetkili birimleriyle doğal afetten zarar gören Karagözlü halkının barınma, yiyecek ve giyecek ihtiyaçlarını karşılamak için yanında olmuştur ve olmaya devam etmektedir. Ayrıca köyde zarar görmüş yerler kayıt altına alınmaktadır.

İlk andan itibaren belediyenin yetkili birimleri, Çevrecilik ve Acil Afet Birimi, Temizlik İşleri Mavromati (Karagözlü) köyünde iş makinalarıyla halkın ulaşımı ve evlerine güvenle dönmeleri için çalışma yapmaktadır. Ayrıca bu gün 15 Ocak Komotini (Gümülcine) Belediyesi Sosyal Hizmetler, Teknik İşler ve Ekonomi Birimleri, Belediye Çevrecilik ve Acil Afet Birimi koordinasyonu altında, evlerde ve yapılarda meydana gelen hasarları kayıt altına almıştır. İlk kayıtlar 13 Ocak'ta başlamıştır ancak bazı evlere 15 Ocak'ta ulaşılmıştır. 14 Ocak'ta 14 köy sakini tarafından tazminat dilekçesi yatırılmıştır. Tüm belgelerin toplanmasından sonra kurulan komisyon tarafından rapor hazırlanıp İçişleri Bakanlığına gönderilecek ve devlet yetkililerinden, köy sakinlerine ekonomik destek talep edilecektir. Komotini (Gümülcine) Belediyesinin talebi üzerine Acil Afet Genel Sekreteri Vasilis Papageorgiu, Neo Sidirohori (Cambaz) Nahiyesini ve Mavromati (Karagözlü) köyünü acil afet bölgesi ilan etmiştir. Böylece tazminat yolu açılmıştır."

Gümülcine Belediyesi'nin Karagözlü'deki halka acil ekonomik destek için çalışma başlattığı da belirtilen yazılı açıklamada şunlar kaydedildi: "Kızılhaç gönüllüleriyle birlikte Komotini (Gümülcine) Belediyesi yetkilileri afetzedeler için, Neo Sidirohori (Cambaz) kültür merkezinde ısıtmalı salon hazırlamıştır. Burada 12 yatak, mutfak ve WC mevcuttur. Evlerine dönmek için gerekli süreçte her gün 48 porsiyon yemek ve su dağıtılmaktadır. Ayrıca gönüllüler ve belediye ekipleri evlerde uzaklaştırılması gereken eşyaları temizlemektedir.

Belediye 'Evlere Yardım' Birimi afetzedelere destek olup battaniye, giyecek ve ilaç yardımı yapmaktadır. Komotini (Gümülcine) Belediyesi çocuk yuvalarının yiyecek hazırlamada verdiği destek de büyük önem arz etmektedir."



Haberler


Okul binasına alınmayan Encümen Heyeti, taleplerini Bakan’a kapıda iletti

Bakan Zaharaki, İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesini ziyaret etti

İskeçe’de Mizanlı Türk Azınlık İlkokulunun açılmaması protesto edildi

BTTÖB’den yeni eğitim yılı mesajı: “Azınlık okullarının kapatılmasına dur demeliyiz”

Eğitim Bakanı Zaharaki yarın İskeçe’de olacak

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği 79 yaşında

AB Savunma Fonu’ndan Yunanistan’a 787 milyon euro

Türk turist akını bölge ekonomisini canlandırdı

Dedeağaç Belediye Başkan Yardımcısı: “Turizm, Türk ve Yunan halkını birbirine yakınlaştırıyor”

Hayvancılıkta çiçek hastalığı alarmı sürüyor!

Akdeniz Araştırmacılar Gecesi 26 Eylül’de İskeçe’de

Zeybek’ten Mizanlı Türk Azınlık İlkokulu için bakanlığa soru önergesi