Anasayfa


19-01-2021
“Zaman okullarımıza sahip çıkma zamanıdır”
İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi Encümen Heyeti üyesi avukat Ahmet Kara, sosyal medya hesabından paylaştığı yazıyla, 26 Ocak Salı günü Batı Trakya’daki azınlık okullarında gerçekleştirilecek encümen heyeti seçimlerine değindi.
19 Ocak 2021 Salı

Yönetimin, encümen heyetiseçimlerinin gerçekleşmesinin mümkün olmadığını bile bile seçim prosedürünü başlattığını belirten Ahmet Kara, sadece oylama işleminin ertelendiğine dikkat çekti. Encümen heyeti adayları için ek süre verilmediğine dikkat çeken Kara, amacın encümen heyeti seçimlerine gerek adaylık konusunda gerekse daha sonra oy kullanma aşamasında katılımı mümkün olduğunca asgaride tutmak ve böylece encümenlik kurumunu daha da itibarsız hale getirmek olduğunu belirtti. Kara yazısında, tüm velilerden azınlık okullarına sahip çıkarak encümen heyeti seçimlerine mutlaka katılmalarını istedi.

İskeçe Azınlık Lisesi Encümen Heyeti Üyesi Ahmet Kara’nın kaleme aldığı yazı şöyle:

“Kasım ayı başından itibaren ülke genelinde uygulanan karantina'nın yavaş yavaş yerini yeniden ‘yeni normale’ dönüşe bırakmaya başladığı dönemdeyiz. İşin uzmanı olmadığım için bu dönemde ‘yeni normale’ dönülmesi doğru mu, yanlış mı tartışmasına hiç girmeyeceğim. Şu bir gerçek ki, bu bilgi kirliliği olduğu sürece tereddüt ve şüphe maalesef hep olacaktır. Ayrıca, virüsün kamu sağlığı yanında ekonomileri de alt üst ettiği gerçeği herkesçe görülmektedir.

Madem artık ‘yeni normale’ dönüş başladı, Aralık ayı başında ilan edilip, COVID 19'a karşı tedbirler çerçevesinde iki kez ertelenen encümenlik seçimleri, olağan dışı bir gelişme olmadığı sürece, 26 Ocak Salı günü gerçekleşecektir.

Burada bir iki noktaya değinmeden edemeyeceğim. Yaşanan süreçten açık bir şekilde anlaşıldı ki, idare, encümenlik seçimlerinin o dönemde gerçekleşmesinin mümkün olmadığını bile bile seçim prosedürünü başlattı ve daha sonra sadece oylama işlemini erteledi. Peki, adaylık için neden ek süre verilmedi? Bence sebep belli ve 8 Aralık 2020 tarihli paylaşımımda vurguladığım gibi, encümenlik seçimlerine gerek adaylık konusunda gerekse daha sonra oy kullanma aşamasında katılımı mümkün olduğunca asgaride tutmak ve böylece okullarımız için çok önemli olan encümenlik kurumunu daha da itibarsız hale getirmek. Bu düşünceyi destekler gelişmelere örnek olarak bazı okullarda müdürlerin seçim ilanını sadece okulun ilan tablosuna asıp, velilere ve hatta görevdeki encümenlere telefon, mesaj veya mail yoluyla encümenlik seçim sürecinin başladığını haber vermemesini gösterebilirim. Okulların kapalı olduğu ve sadece belli sebeplerle dışarıya çıkmanın mümkün olduğu bu dönemde veliler encümenlik seçimlerinin ilan edildiğini ilan tablosundan nasıl öğreneceklerdi? Nitekim bazı okullarda bu sebeple aday çıkmadı ve atamayla göreve getirmeler oldu. Bir başka dikkat çekici nokta da şudur: Adaylık başvuru aşamasında velilerden daimi ikmetgah belgesi istenmekte. Bu çok gereksiz ve tamamen adaylığı zorlaştırmaya yönelik bir şart. Şöyle ki, bir kişinin çocuğu adaylık başvurusunda bulunacağı okula gidiyorsa, ondan ikametgah belgesi aramak gereksiz. Orada ikamet etmese, zaten çocuğu o okula gidemez. Ya da diyelim ki, orada ikamet etmiyor ama çocuğu o okula kayıtlı, şimdi bu kişinin aday olmak istemesi durumunda adaylığı engellenecek mi? Encümen seçilmek her velinin hakkı değil midir? Bu engelleme bir hak ihlali olmayacak mıdır? Bu da göstermektedir ki, istenen bu belge sadece prosedürü zorlaştırmak ve adaylıkları asgari sayıda tutmak için istenmektedir. Adayın kimliğini ibraz edip adaylık başvurusunu doldurması yeterli kabul edilmelidir.

Bu noktalara değindikten sonra, hali hazırda encümen heyetinde bulunduğum İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi velilerine seslenmek istiyorum. 2019 Ocak ayında yapılan seçimlerden edindiğimiz izlenimleri ve pandemi sürecinin devam ettiğini dikkate alarak, oy kullanma prosedürünün daha akıcı ve velilerimizin dakikalarca beklemesine gerek kalmadan gerçekleşmesi için ortaöğretim müdürlüğüne başvuruda bulunduk ve sandık sayısının arttırılmasını sağladık. Bu seçimlerde okulumuzda üç sandık olacak. Böylece 26 Ocak Salı günü velilerimiz soyadlarının baş harfine göre oy kullanacakları sandığa yönlendirilecek ve beklemeden, hemen oyunu kullanıp görevini tamamlamış olacak.

Evet; Zaman okullarımıza bir kez daha sahip çıkma zamanı. 26 Ocak Salı günü 08:00-17:00 saatleri arasında mutlaka oyumuzu kullanıp, okullarımızı idare edecek encümen heyetlerini belirleyelim.”

Haberler


Yassıhöyük barajından Kuruçay’a bırakılan su miktarı arttırıldı  

Hakan Aysev’den Gümülcine’de muhteşem konser

Baran, İkinci Şans Okullarındaki öğrencilerin ulaşım sorununu sordu

İskeçe’de hatim etkinlikleri başlıyor

Yerapetritis: ‘Deniz parklarının yeri henüz belirlenmedi’

UEFA Avrupa Konferans Ligi yarı final eşleşmeleri belli oldu

Yapay Zeka: Fırsatlar ve Dezavantajlar

Edirne’de ‘Balkan İş Forumu’

Bu geceden itibaren yağışlar etkili olacak

Topsidis, Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Shinas’la görüştü

Miçotakis’in Ankara ziyaretinin tarihi belli oldu

Türk ve Yunan sanatçıların birlikte rol aldığı Romeo ve Juliet oyunu perde diyor