Anasayfa


20-01-2021
ABTTF’den Dendias’ın sözleri ile ilgili açıklama
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habipoğlu, Yunanistan’ı, Batı Trakya Türklerinin kimliğini tanımaya ve diyalog içerisinde sorunlara çözüm üretmeye davet etti.
20 Ocak 2021 Çarşamba

Dışişleri Bakanı Nikos Dendias’ın, Türkiye’yi Rum Ortodoks azınlığın haklarına tam olarak saygı göstermeye çağırmasına, Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu’ndan (ABTTF) cevap geldi.

ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu, “Ülkemiz Yunanistan’ı gerçeklere sırt çevirmekten vazgeçerek etnik Türk kimliğimizi tanımaya ve bizlerle diyalog içerisinde sorunlarımıza çözüm üretmeye çağırıyoruz.” dedi.

Habipoğlu’nun açıklaması şöyle:

“Ülkemiz Yunanistan Dışişleri Bakanı’nın Batı Trakya Türk toplumunun maruz kaldığı ayrımcılık ve hak ihlallerini görmezden gelerek, azınlık hakları konusunda anavatanımıza ders verircesine kullandığı ifadeleri hayretle okuduk. Etnik Türk kimliğimizi inkar eden ülkemiz, bu nedenle Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) tarafından üç kez mahkum edilmesine rağmen söz konusu kararları 12 yılı aşkın süredir uygulamamaktadır. Antlaşmalarla garanti alınmış olan eğitim ve dini özerkliğimizi gasp eden ülkemiz, seçtiğimiz müftüleri tanınmamakta, Batı Trakya’daki Türk azınlık ilkokullarını her yıl kapatmaya devam etmektedir. Ülkemizin Batı Trakya Türk toplumuna yönelik asimilasyon politikasının son örneği olarak Gümülcine ve İskeçe’deki özerk statüdeki medreselerimizin tabelaları bir oldu-bitti ile değiştirilmiş, ‘Azınlık’ ifadesi tabelalardan silinmiştir. Ülkemizi gerçeklere sırt çevirmekten vazgeçerek etnik Türk kimliğimizi tanımaya ve bizlerle diyalog içerisinde sorunlarımıza çözüm üretmeye çağırıyoruz.”

Haberler


UEFA Avrupa Konferans Ligi yarı final eşleşmeleri belli oldu

Yapay Zeka: Fırsatlar ve Dezavantajlar

Edirne’de ‘Balkan İş Forumu’

Bu geceden itibaren yağışlar etkili olacak

Topsidis, Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Shinas’la görüştü

Miçotakis’in Ankara ziyaretinin tarihi belli oldu

Türk ve Yunan sanatçıların birlikte rol aldığı Romeo ve Juliet oyunu perde diyor

İran ve İsrail merkezli kurum ve kuruluşlarda güvenlik önlemleri artırıldı

YDP’nin Beleri adaylığına muhalefetten tepki

Yunanistan askeri heyetinden Edirne’deki tugay komutanlığına ziyaret

10 Yunanlıdan 7’si yaşam standartlarının kötüleşmesinden şikayet ediyor

Dendias bugün Meriç iline geldi