Anasayfa

21-01-2021
Yunan Parlamentosu, İyon Denizi’nde kara sularının 12 mile çıkarılmasını onayladı
Yunan Parlamentosu, İyon Denizi’nde ülkenin kara sularını 6 milden 12 mile çıkarılmasını öngören yasa tasarısını onayladı.
21 Ocak 2021 Perşembe

Yunanistan’ın İyon Denizi’nde kara sularını genişletmesini öngören yasa tasarısı milletvekillerinin oyuna sunuldu. Kara sularını 6 milden 12 mile çıkarmasını öngören tasarı yapılan açık oylama sonucu kabul edildi.

Başbakan Kiriakos Miçotakis, oylama öncesi mecliste yaptığı konuşmada, ülkesinin kara sularını genişletme hakkı olduğunu savunarak, bu konuya ilişkin adımları uluslararası hukuk ve Birleşmiş Milletler (BM) Deniz Hukuku Sözleşmesi’ne uyumlu şekilde attıklarını söyledi.

GİRİT ADASI'NIN DOÄžUSUNDA DA KARA SULARINI GENİŞLETME PLANI
Atina’nın, İyon Denizi’nin yanı sıra diğer deniz bölgelerinde de bu hakkını saklı tuttuğunu belirten Miçotakis, bundan sonraki aşamada Girit Adası’nın doğusunda da benzer şekilde kara sularını genişletmeyi planladıklarını söyledi.

Yunanistan ve İtalya, 9 Ağustos 2020’de İyon Denizi'nde Münhasır Ekonomik Bölge (MEB) sınırlandırma anlaşması imzalamıştı.

Arnavutluk yakınlarındaki İyon Adaları’ndan Mora Yarımadası’nın güney ucunda yer alan Tenaro Burnu’na kadar olan deniz bölgesinde, körfezlerin kapatılması ve düz ana hatların çizilmesiyle ilgili kararname, Yunanistan Resmi Gazetesi’nde 27 Aralık 2020’de yayımlanarak yürürlüğe girmişti.

Söz konusu deniz bölgesinde kara sularını 6 milden 12 mile çıkarılmasını öngören yasa tasarısı, 9 Ocak’ta milletvekillerinin tartışması için Yunan Parlamentosu’na sunulmuştu.

Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, mecliste yaptığı konuşmada, "Girit’in doğusunda da kara sularımızı genişletmeyi planlıyoruz." ifadesini kullanmıştı.

Haberler


“Müftü Mustafa Hilmi Aga Toplum Öncüleri Ödülleri” sahiplerini buldu

Batı Trakya Öğrenci Birliğinden Ankara’da resmi temaslar

YTB’de Mustafa Kırımoğlu için vefa programı

Başkonsolos Ünal ve Ticaret Ataşesi İren’den Trakya İşadamları Derneği ziyareti

Yerlikaya ile Hrisohoidis görüştü

Yerapetritis: “Arnavutluk’taki Yunan azınlığın hakları Yunanistan için öncelikli konudur”

İskeçe’de kontrollü park cezası artırıldı

İskeçe’de dehşet verici olay: Zehirlenen 14 kedi ölü bulundu

Batı Trakya’dan 6 sporcu Fenerbahçe’nin radarında

Trafik kazaları elektronik uygulamayla takip edilecek

2026 bütçesi meclisten geçti

Özgür Ferhat: “2026 bütçesi halkı değil, ayrıcalıklı zenginleri koruyor”