Anasayfa

21-01-2021
'Ege Denizi'ni hiçbir şekilde etkilememektedir’
Türkiye Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Yunanistan’ın İyon Denizi’nde karasularını 12 deniz miline çıkarmaya yönelik tasarrufunun, Mora Yarımadası’nın güneyinde sona erdiğini ve Ege Denizi’ni hiçbir şekilde etkilemediğini bildirdi.
21 Ocak 2021 Perşembe

Türkiye Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Yunanistan’ın İyon Denizi’nde karasuları genişliğini 12 deniz miline çıkarması ve Dışişleri Bakanı Nikos Dendias’ın beyanları hakkındaki soruya yazılı yanıt verdi.

Aksoy, "Yunanistan'ın İyon Denizi'nde karasularını 12 deniz miline çıkarmaya yönelik tasarrufu, Mora Yarımadası'nın güneyinde sona ermekte ve Ege Denizi'ni hiçbir şekilde etkilememektedir." değerlendirmesinde bulundu.

Özel coğrafi koşulların hakim olduğu yarı-kapalı Ege Denizi’nde Türkiye’nin hayati hak ve çıkarlarının olduğu vurgulanan açıklamada, "Bu denizde karasularının hem ülkemizin hem üçüncü ülkelerin seyrüsefer serbestisini ve açık denizlere erişimi kısıtlayacak şekilde tek taraflı olarak genişletilmemesi gerektiği konusundaki tutumumuz herkesin malumudur. Bu tutumumuzda bir değişiklik yoktur." ifadesine yer verildi.

Haberler


Alkol ve sigara satışında dijital yaş doğrulama sistemi

Midilli’de şap alarmı: Hayvancılık ürünlerine kapsamlı yasaklar getirildi

Atina’da emekliler zam talebiyle sokağa çıktı

Rodop ilinde tarımın geleceği Gümülcine’deki kongrede tartışılacak

Doğu Makedonya - Trakya Eyaleti İskandinav pazarına açılıyor

ABTTF’den 21 Mart mesajı: “Irkçılık ve ayrımcılık devam ediyor”

Gümülcine’de “Müzik Birleştirir” konseri

Büyükelçi Çağatay Erciyes’ten Batı Trakya’ya bayram ziyareti

Başkonsoloslukta bayram coşkusu

Plastik kapaklar umuda dönüşüyor

Batı Trakya Türk heyeti, Viyana’daki AGİT toplantısına katıldı

Pire Türk Şehitliği’nde 18 Mart anma töreni