Anasayfa

21-01-2021
AİHM, Yunanistan'dan göçmen kamplarındaki şartlar hakkında bilgi istiyor
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), adalardaki göçmen kamplarındaki koşullar hakkında Yunanistan'dan bilgi istedi.
21 Ocak 2021 Perşembe

AİHM, Lesvos, Samos ve Sakız adasındaki göçmen kamplarında kaldıkları dönemde olumsuz koşullar nedeniyle yaşadıkları ağır sağlık sorunları nedeniyle hayati tehlike yaşayan ve daha sonra AİHM'ne başvuran 8 göçmenin başvurusunu tek dosyada birleştirdi. AİHM'nin Yunanistan'dan göçmen kamplarındaki şartlar, sığınmacılara sağlanan sağlık hizmeti hakkında açıklama bekliyor.

Sekiz sığınmacıdan dördünün HIAS Yunanistan ve Equal Beyond Borders adlı sivili toplum kuruluşları tarafından temsil edildiği bildirildi.

AİHM'ne başvuran E.F. adlı sığınmacının 2019 yılında Lesvos'daki Moria kampına geldiği, yetkililere tecavüze uğradığını, işkence gördüğünü ve aynı anda yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle ilaç tedavisine muhtaç olduğunu belirttiği, ancak Moria kampındaki yetkililerin kendisinin gerekli tıbbi muayene programına dahil etmedikleri ifade edildi. E.F adlı sığınmacının gerekli tedaviyi alamaması üzerine kendisinde kronik hastalıkların baş gösterdiği vurgulandı. AİHM'ne başvuran diğer göçmenlerin de son derece sağlıksız koşullarda yaşamak zorunda kaldıkları ve hayati tehlike yaşadıkları bildirildi.

Sığınmacıları temsil eden HIAS Yunanistan ve Equal Beyond Borders adlı sivil toplum kuruluşları temsilcileri Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin ilk kez birden fazla başvuruyu birleştirdiğini ve ilk kez sorunun bu kadar ciddiyetle ele alındığını dile getirdiler.

TÜRK KARA SULARINA İTİLEN 32 SIÄžINMACI KURTARILDI

Bu arada, İzmir’in Dikili ilçesi açıklarında, Yunan sahil güvenliği tarafından Türk kara sularına itilen 32 sığınmacının kurtarıldığı bildirildi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Türk Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı ekipler, Dikili ilçesi açıklarında lastik bottaki bir grubun yardım çağrısı üzerine bölgeye gitti.

Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itildiği belirtilen lastik bottaki 32 sığınmacı kıyıya götürüldü. Sığınmacıların, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresine teslim edildiği ifade edildi.

Haberler


Sakız Adası’ndaki yangına müdahale devam ediyor

Drama’da orman yangını

DEB Partisi Avrupa sahnesinde güçleniyor: EFA başkan yardımcılıklarından biri Batı Trakya Türk Azınlığına

Avukat İlker Çavuşoğlu: “B. Trakya’da Adalet Arayışı”

Avukat Ahmet Kara: “Yunanistan topu taca atmayı bırakmalı”

Soğuksu sahilinde Portokaloglu ve Koçiras konseri

Sıcak hava dalgası geliyor

Celal Bayar Lisesinden çıkamıyorum…

Türk azınlığının eğitim mücadelesi bir hak ve bir gelecek meselesidir

Dünyevileşme Hastalığı

AİHM, İskeçe İli Türk Kadınları Kültür Derneğinin başvurusunu kabul etti

Sakız Adası’nda yangın nedeniyle bazı köyler tahliye ediliyor