Anasayfa


21-01-2021
Müftü İbrahim Şerif’ten afetzedelerle ilgili basın toplantısı
Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, selden zarar gören azınlık köyleri konusunda basın toplantısı düzenledi. Geçtiğimiz günlerde afetten zarar gören köyleri ziyaret ettiklerini belirten Müftü İbrahim Şerif, zarar gören vatandaşlara yönelik yardım çağrısında bulundu.
21 Ocak 2021 Perşembe

İbrahim Şerif, “Biz, buradan yardım yapmak isteyen halkımıza, hassas , duygusu ve vicdani olan insanlara sesleniyorum. Bu köyleri ziyaret etsinler veya gelsin biz onlara aracılık yapalım. Bu insanlara yardım ederek kardeşlik vazifesini bir Müslüman olarak yerine getirmiş olalım.” diye konuştu.

Rodop iline bağlı Kurcalı, Karagözlü, Çiftlik, Demirbeyli, Salmanlı ve civar köylerde şiddetli yağmur ve selin etkili olduğunu ve bazı bölgelerde ciddi zararlara neden olduğunu belirten İbrahim Şerif, din adamları olarak topladıkları yardımla felaketzedelere çamaşır makinesi, buzdolabı gibi acil ihtiyaçlarında kullanacakları ev eşyaları hediye ettiklerini söyledi.

Söz konusu köyleri ziyaret ettiklerini de ifade eden Müftü Şerif, soydaşlara geçmiş olsun dileklerini ilettiklerini ve zararın boyutlarını yakından gördüklerini vurguladı.

“MADDİ VE MANEVİ YARDIMDA BULUNDUK”
Felaketin sosyal medyada çarpıtıldığını ve başka mecralara çekilmek istediğini belirten İbrahim Şerif, “Trakya’dan ciddi bir yağmur geçti ve sele neden oldu. Yağmur daha çok dağlık bölgelere, Şapçı bölgesine yağdı. Gümülcine’ye fazla yağmadı. Hepinizin bildiği gibi bu sular Karagözlü köyünün yakınından geçmesi sebebiyle bir sürü zarara yol açmıştır. Kurcalı, Çiftlik köyleri, Demirbeyli, Salmanlı köyleri yakınları ve sonuçta en büyük zarar Karagözlü köyüne olmuştur. Kurcalı köyünde de bazı soydaş ailelerin evleri zarar görmüştür. Ben kendim bizzat gittim, ziyaret ettim ve bu insanlara gerek maddi ve gerekse de manevi yardımda bulundum. Fakat biz, din adamları olarak, din öğretisi olarak ‘sağ elin verdiğini sol el görmeyecek’ denildiği için ve insanları rencide etmeme adına açıklamadık. Hedefimiz bu insanları rencide etmemek, gönüllerini almak ve yanlarında olduğunu göstermekti.”

“HER ZAMAN YANLARINDA OLACAĞIZ”
Sel felaketinden sonra Kozlukebir Belediye Başkanının bu insanlara yardım edilmesi gerektiğini belirttiğini söyleyen Şerif, “Kozlukebir Belediye Başkanı geldi ve bölgemizdeki insanlara yardım edilmesi gerektiğini söyledi. Pandemi dönemini yaşadığımızı, halka yayamayacağımızı, din adamları olarak kendi aramızda yardım edebileceğimizi söyledim. Başkan, mütevelliler, imamlar ve köy muhtarları, meclis üyeleriyle birlikte aileleri ziyaret ettik ve ailelere yardımlarımızı ilettik. Her zaman yanlarında olduğumuzu ve destek olacağımızı söyledik.” ifadelerini kullandı.




Haberler


Ramadan Duban için duygusal veda

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ataman’a ‘geçmiş olsun’ telefonu

Özgür Ferhat ELGA Başkanı ile görüştü

Kadın Platformu üyelerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

Selanik’te Kacır - Papayeorgiu görüşmesi  

Akçapar ve Frangoyannis bugün bir araya gelecek

Celal Bayar Azınlık Lisesinde kan bağışı kampanyasına yoğun ilgi

ABTTF’den Kosmidu’ya yanıt

Yunanistan istihdam oranında sondan ikinci sırada

Milletvekiline yumruk atan Floros kısıtlayıcı önlemle serbest

YDP düşüşte ancak birinciliği devam ediyor

BTTDD Bursa Şubesinden Yıldırım Belediyesine ziyaret