Anasayfa

22-01-2021
7 bin kişiye iş imkanı
İş ve İşçi Bulma Kurumu (OAED), 7 bin kişilik istihdam programına hazırlanıyor.
22 Ocak 2021 Cuma

Kovid -19 salgını nedeniyle işini kaybeden vatandaşların sayısı her geçen gün artarken, OAED istihdamı destekleyecek programları da yürürlüğe koyuyor. Buna göre önümüzdeki haftalarda 7 bin kişinin yararlanacağı bir istihdam programının ilan edilmesi bekleniyor.

Program çerçevesinde işsizlik kartı sahibi 7 bin kişinin ülke genelinde faaliyet gösteren işletmelerde istihdamı sağlanacak. Programın 30 yaş üzerindeki işsizleri kapsayacağı ve ağırlıklı olarak az gelişmiş bölgelerde uygulanacağı belirtildi. Bu bölgeler arasında Batı Trakya'nın da yer aldığı Doğu Makedonya - Trakya Eyaleti de bulunuyor. Yeni istihdam programıyla ilgili ayrıntıların önümüzdeki günlerde açıklanacağı kaydedildi.

İş ve İşçi Bulma Kurumu'nun verilerine göre, Yunanistan'da Aralık 2020 itibarıyla işsiz sayısı 1 milyon 133 bin 432. Bunların yüzde 49,46'sı bir yılı aşkın süredir OAED'e kayıtlıyken, yüzde 50,54'ü son bir yıl içinde kayıt yaptırdı.


Haberler


BTAYTD Darbuka ritim atölyesi Kakava Şenliklerinde sahne aldı

Aziz Yıldırım Fenerbahçe başkanlığına adaylığını açıkladı

ABTTF: “Zaharaki azınlık eğitim sorunlarını görmezden geldi”

Miçotakis, BAE Devlet Başkanı Nahyan ile Abu Dabi’de görüştü

Yeni deprem haritası: Dedeağaç’ın risk seviyesi yükseltildi

İsrail Savunma Bakanı Katz hakkında Yunanistan’da ön soruşturma başlatıldı

Gökçeada’daki Rum azınlık okullarına destek için Atina’da konser

Yaz aylarında iş yerleri saat 22.00’ye kadar açık kalsın önerisi

Gümülcine Müftülüğü Kitap Kulübü buluşmaları devam ediyor

Trakya Tütün Üreticileri Kooperatifinden önemli duyuru

CINGOs Yunanistan raporunu yayınladı

Mücahit Mümin’in “Şafak Yazıları” BAKEŞ tarafından yayımlandı