Anasayfa

22-01-2021
7 bin kişiye iş imkanı
İş ve İşçi Bulma Kurumu (OAED), 7 bin kişilik istihdam programına hazırlanıyor.
22 Ocak 2021 Cuma

Kovid -19 salgını nedeniyle işini kaybeden vatandaşların sayısı her geçen gün artarken, OAED istihdamı destekleyecek programları da yürürlüğe koyuyor. Buna göre önümüzdeki haftalarda 7 bin kişinin yararlanacağı bir istihdam programının ilan edilmesi bekleniyor.

Program çerçevesinde işsizlik kartı sahibi 7 bin kişinin ülke genelinde faaliyet gösteren işletmelerde istihdamı sağlanacak. Programın 30 yaş üzerindeki işsizleri kapsayacağı ve ağırlıklı olarak az gelişmiş bölgelerde uygulanacağı belirtildi. Bu bölgeler arasında Batı Trakya'nın da yer aldığı Doğu Makedonya - Trakya Eyaleti de bulunuyor. Yeni istihdam programıyla ilgili ayrıntıların önümüzdeki günlerde açıklanacağı kaydedildi.

İş ve İşçi Bulma Kurumu'nun verilerine göre, Yunanistan'da Aralık 2020 itibarıyla işsiz sayısı 1 milyon 133 bin 432. Bunların yüzde 49,46'sı bir yılı aşkın süredir OAED'e kayıtlıyken, yüzde 50,54'ü son bir yıl içinde kayıt yaptırdı.


Haberler


AK Parti Kadın Kolları heyeti ziyaretinin ikinci gününde temaslarına devam etti

GÜNDEM 30 yaşında

Çınar Camii Davasında yargılanan dört kişi değil, bir halkın iradesidir

Hicret ama nereye?

Samaras’ın üç YDP milletvekiliyle buluşması yeni parti iddialarını güçlendirdi

Zeybek’ten nükleer tesis iddialarıyla ilgili bakanlıklara soru önergesi

Orman yangınlarıyla ilgili 3 kişi gözaltına alındı

Selanik’teki saldırıda yaralanan parti yöneticisinin annesi hayatını kaybetti

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Batı Trakyalı soydaşlara telefonla sürpriz selam

Başbakan Miçotakis, Selanik’teki saldırıların faillerinin yakalanacağını söyledi

Çocuk başına 150 eroluk destek ödemesi: Kimler aldı, kimler bekleyecek?

Selanik’teki orman yangınında baba ve 12 yaşındaki oğlu hayatını kaybetti