Anasayfa

22-01-2021
7 bin kişiye iş imkanı
İş ve İşçi Bulma Kurumu (OAED), 7 bin kişilik istihdam programına hazırlanıyor.
22 Ocak 2021 Cuma

Kovid -19 salgını nedeniyle işini kaybeden vatandaşların sayısı her geçen gün artarken, OAED istihdamı destekleyecek programları da yürürlüğe koyuyor. Buna göre önümüzdeki haftalarda 7 bin kişinin yararlanacağı bir istihdam programının ilan edilmesi bekleniyor.

Program çerçevesinde işsizlik kartı sahibi 7 bin kişinin ülke genelinde faaliyet gösteren işletmelerde istihdamı sağlanacak. Programın 30 yaş üzerindeki işsizleri kapsayacağı ve ağırlıklı olarak az gelişmiş bölgelerde uygulanacağı belirtildi. Bu bölgeler arasında Batı Trakya'nın da yer aldığı Doğu Makedonya - Trakya Eyaleti de bulunuyor. Yeni istihdam programıyla ilgili ayrıntıların önümüzdeki günlerde açıklanacağı kaydedildi.

İş ve İşçi Bulma Kurumu'nun verilerine göre, Yunanistan'da Aralık 2020 itibarıyla işsiz sayısı 1 milyon 133 bin 432. Bunların yüzde 49,46'sı bir yılı aşkın süredir OAED'e kayıtlıyken, yüzde 50,54'ü son bir yıl içinde kayıt yaptırdı.


Haberler


Merhum İskeçe Müftüsü Ahmet Mete, İzmit ve Soma’da anılacak

Merhum Müftü Ahmet Mete vefatının dördüncü yılında anılıyor

Burhan Baran: İskeçe’nin sel ve yangınlara karşı korunması yetersiz

GPO anketi: Yeni Demokrasi liderliğini koruyor, hükümete memnuniyetsizlik artıyor

BTTÖB’den piyano resitali ve şan dinletisi

Mustafa Şentop: “Batı Trakya’daki kardeşlerimiz hiçbir zaman yalnız değildir”

Denizde fenalaşan 73 yaşındaki kişi hayatını kaybetti

Gümülcineli Sema, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesini bölüm birincisi olarak bitirdi

İTB Gençlik Kolu üyeleri Karasu kıyısındaki piknikte buluştu

Borçlulara yeni düzenlemeler geliyor

Marfin Bankası saldırısıyla bağlantılı şüpheli İngiltere’de gözaltında

İskeçe Müftülüğünden Kur’an Kursu öğreticilerine hizmet içi eğitim semineri