Anasayfa

22-01-2021
7 bin kişiye iş imkanı
İş ve İşçi Bulma Kurumu (OAED), 7 bin kişilik istihdam programına hazırlanıyor.
22 Ocak 2021 Cuma

Kovid -19 salgını nedeniyle işini kaybeden vatandaşların sayısı her geçen gün artarken, OAED istihdamı destekleyecek programları da yürürlüğe koyuyor. Buna göre önümüzdeki haftalarda 7 bin kişinin yararlanacağı bir istihdam programının ilan edilmesi bekleniyor.

Program çerçevesinde işsizlik kartı sahibi 7 bin kişinin ülke genelinde faaliyet gösteren işletmelerde istihdamı sağlanacak. Programın 30 yaş üzerindeki işsizleri kapsayacağı ve ağırlıklı olarak az gelişmiş bölgelerde uygulanacağı belirtildi. Bu bölgeler arasında Batı Trakya'nın da yer aldığı Doğu Makedonya - Trakya Eyaleti de bulunuyor. Yeni istihdam programıyla ilgili ayrıntıların önümüzdeki günlerde açıklanacağı kaydedildi.

İş ve İşçi Bulma Kurumu'nun verilerine göre, Yunanistan'da Aralık 2020 itibarıyla işsiz sayısı 1 milyon 133 bin 432. Bunların yüzde 49,46'sı bir yılı aşkın süredir OAED'e kayıtlıyken, yüzde 50,54'ü son bir yıl içinde kayıt yaptırdı.


Haberler


Eyalet Başkan Yardımcısı Hacı Mehmet, Gümülcine Hastanesi müdürünü ziyaret etti

Eurovision’da İsrail’i boykot sesleri yükseliyor

Kardiyoloji Bölümüne 1,2 milyon euroluk ekipman desteği

Doğu Makedonya-Trakya, Hindistan’dan iş insanlarını ağırlayacak

Aşırı hava olayları Avrupa’ya 43 milyar euroya mal oldu

Türkiye Dışişleri Bakanlığından Yunanistan’a tepki

Miçotakis’ten Türkiye’ye mesaj

Basketbol’da Avrupa Şampiyonu Almanya oldu

BTAYTD eski başkanı Ercan Ahmet’in acı günü

Το ερώτημα «ΓΙΑΤΙ;» που φτάνει μέχρι τη Δυτική Θράκη μέσα από τις γραμμές του Μανώλη Κωστίδη

Kozlukebir Belediyesine bağlı köylerde sağlık taraması yapıldı

Manolis Kostidis’in satırlarından Batı Trakya’ya uzanan ‘NEDEN?’ sorusu