Anasayfa

22-01-2021
7 bin kişiye iş imkanı
İş ve İşçi Bulma Kurumu (OAED), 7 bin kişilik istihdam programına hazırlanıyor.
22 Ocak 2021 Cuma

Kovid -19 salgını nedeniyle işini kaybeden vatandaşların sayısı her geçen gün artarken, OAED istihdamı destekleyecek programları da yürürlüğe koyuyor. Buna göre önümüzdeki haftalarda 7 bin kişinin yararlanacağı bir istihdam programının ilan edilmesi bekleniyor.

Program çerçevesinde işsizlik kartı sahibi 7 bin kişinin ülke genelinde faaliyet gösteren işletmelerde istihdamı sağlanacak. Programın 30 yaş üzerindeki işsizleri kapsayacağı ve ağırlıklı olarak az gelişmiş bölgelerde uygulanacağı belirtildi. Bu bölgeler arasında Batı Trakya'nın da yer aldığı Doğu Makedonya - Trakya Eyaleti de bulunuyor. Yeni istihdam programıyla ilgili ayrıntıların önümüzdeki günlerde açıklanacağı kaydedildi.

İş ve İşçi Bulma Kurumu'nun verilerine göre, Yunanistan'da Aralık 2020 itibarıyla işsiz sayısı 1 milyon 133 bin 432. Bunların yüzde 49,46'sı bir yılı aşkın süredir OAED'e kayıtlıyken, yüzde 50,54'ü son bir yıl içinde kayıt yaptırdı.


Haberler


GAT’tan doğaya anlamlı katkı

Özgür Ferhat’tan koyun ve keçi çiçeği hastalığına karşı aşılama çağrısı

FUEN Türk Azınlıkları Çalışma Grubu Üsküp’te toplanıyor

Isınma yardımı yüzde 30 artırılacak

Zeybek’ten yakacak odun dağıtımındaki eşitsizliğe tepki

İskeçe Türk Birliği Gençleri TR-YÖS sınavına Katıldı

Ücretsiz meme kanseri taramaları için SMS gönderimi başladı

Gümülcine Belediyesi erişilebilir kent uygulamalarını Bratislava’da tanıttı

BAKEŞ’ten yeni şiir kitabı: “Rodoplar’dan Esintiler”

İskeçe Devlet Hastanesinin yeni acil servis birimi hizmete girdi

Dinkler köyünde cami yararına hayır kermesi düzenlendi

İskeçe’de ilkokul öğrencileri kermesi yoğun katılımla gerçekleşti