Anasayfa


23-01-2021
Encümenler Birliği, seçimlerin ertelenmesinden rahatsız
Batı Trakya Azınlık Okulları Encümenler Birliği yönetimi yayımladığı açıklamayla encümen heyeti seçimlerinin üst üste ertelenmesinin veliler arasında huzursuzluk yarattığını belirtti.
23 Ocak 2021 Cumartesi

Yasa uyarınca encümen seçimlerinin yapılması için en az 5 velinin aday olmasını öngörmesine rağmen, azınlık okulu velilerine bilerek isteyerek yanlış bilgi verildiği, okullarda seçim başvurularının yapılması önlenmek istendiği ve velilerin aldatıldığı ifade edildi.

Batı Trakya Azınlık Okulları Encümenler Birliği’nin açıklaması şöyle: “Azınlık Okulları Encümenler Birliği Derneği olarak, Azınlık Okulları Encümen Heyetleri Seçimlerinin 9 Şubat 2021 tarihine ertelenmesi, çıkan önceki kararlar ile ilgili yapılan değerlendirmeler, encümen heyetleri ve velilerde huzursuzluk yaratmıştır.

Öncelikle belirtmek isteriz ki, okulda seçim yapılması için 5 kişinin aday olması gerekiyor. 694/1977 sayılı yasanın 6. Maddesinde 5 kişinin aday olması gerektiği belirtiliyor. Ama okullara gönderilen bir yazıda 1 kişi dahi aday olursa seçim yapılacağı yazıyor ve bu kulaktan kulağa idareciler tarafından da söylendi, bazı okullarda velilerimiz idarecilerin sözlerine güvendi ve 5 kişilik liste tamamlanmadı.

Adaylık başvuru süreci tamamlandıktan sonra 16 Aralık 2020 tarihinde Azınlık Okullarında seçimlerin yapılacağı okulların listesi ve başvuranların isimleri Doğu Makedonya ve Trakya Eğitim Müdürü imzası ile de yayınlandı.

Malesef pandemi dolayısıyla seçimler önce 12 Ocak 2021 tarihine, sonra da yeni bir karar ile 9 Şubat 2021 tarihine ertelendiği Eğitim Müdürlüğü tarafından okullara duyuruldu.

Bugün geldiğimiz noktada, 5 kişiden az seçim başvurusu yapılan okullarda, seçim yapılmadan atamalar yapılmasının konuşulduğu hatta bazı okul idarelerinin velilere adayların 5 kişiden az olduğundan atamaların yapılacağının duyurulması Eğitim Müdürlüğü’ne olan inancımızı ve güvenimizi bir kez daha sarsmıştır.

Azınlık okulu velilerine bilerek isteyerek yanlış bilgi verilmiş, Azınlık okullarında seçim başvurularının yapılması önlenmek istenmiş ve velilerimiz aldatılmıştır. Bu yasadaki ayrıntı gözümüzden kaçmış gibi sözler de asla ve asla inandırıcı değildir, zira kanunu bilmemek mazeret sayılmaz.

OKULLARDA ENCÜMEN SEÇİMLERİNİN MUTLAKA YAPILMASINI İSTİYORUZ
Doğu Makedonya ve Trakya Eğitim Müdürü’nün 16 Aralık 2020 tarihinde ilan edilen okullarda MUTLAKA SEÇİMLERİN YAPILMASI İSTİYORUZ ve bu konuda hiçbir mazeret kabul etmiyoruz. Azınlık okullarında encümen heyetlerini seçmek bizim yasal hakkımızdır, bu hakkımızdan da asla vazgeçmeyiz .
Bu okullarda 5 kişiden az başvuru oldu bahanesine sığınarak atama yapılması Trakya Eğitim Müdürlüğü’nün keyfi bir kararı olarak algılanacak ve veliler gözünde Eğitim Müdürlüğü’ne karşı olan güven bir kez daha sarsılmış olacaktır.

Eğitim Müdürlüğünden beklediğimiz, 16 Aralık 2020 tarihinde seçim yapılacak okullar listesinde yer alan ama başvuranların 5 kişiden az olan okullara, 5 kişilik listenin tamamlanması için uygun bir süre vermesi ve 9 Şubat 2021 tarihinde seçimlerin yapılmasını sağlamasıdır.

Oldu bittiye getirerek seçme ve seçilme hakkımızın elimizden alınmasına asla müsade etmeyeceğiz.”

Haberler


Şiir yarışmasında derece giren Ayça için okulunda tören düzenlendi

Türk ve Yunan kültür bakanları ’Romeo ve Juliet’i birlikte izledi

Kacır Selanik’te soydaşlarla görüştü

Ramadan Duban için duygusal veda

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ataman’a ‘geçmiş olsun’ telefonu

Özgür Ferhat ELGA Başkanı ile görüştü

Kadın Platformu üyelerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

Selanik’te Kacır - Papayeorgiu görüşmesi  

Akçapar ve Frangoyannis bugün bir araya gelecek

Celal Bayar Azınlık Lisesinde kan bağışı kampanyasına yoğun ilgi

ABTTF’den Kosmidu’ya yanıt

Yunanistan istihdam oranında sondan ikinci sırada