Anasayfa

25-01-2021
Fransız Savunma Sakanı Rafale anlaşması için Atina'da
Yunanistan'ın satın alacağı 18 Rafale savaş uçağı için imzalar bugün atılıyor.
25 Ocak 2021 Pazartesi

Anlaşmanın imzalanması için bugün Atina'ya gelen Fransa Savunma Bakanı Florence Parly, Yunan mevkidaşı Nikos Panayotopulos ile öğle saatlerinde biraraya gelecek. Görüşmede, Fransız yapımı 18 adet Rafale savaş uçağının teslimatı için anlaşma imzalanacak.

İki ülke arasındaki anlaşmanın rekor sürede hazırlandığı ifade edildi. Hatırlanacağı üzere, söz konusu uçakların alımı için hazırlanan yasa tasarısı geçen hafta meclise gelmiş ve çoğunluk tarafından kabul edilmişti.

2,5 milyar euro tutarındaki anlaşmaya göre, ilk 6 adet savaş uçağının teslimatı Temmuz ayında başlayacak. Savaş uçaklarının teslimatının 2023 yılında tamamlanması bekleniyor.

Bu arada, Fransız Bakan Parly'nin Savunma Bakanlığı'ndaki imza töreninden sonra Maksimu Sarayı'na geçerek Başbakan Kiriakos Miçotakis'le de görüşmesi bekleniyor.

Öte yandan, Fransız bakanın Atina ziyareti sırasında Yunanistan'a yeni fırkateyn teklifinde bulunabileceği de gelen haberler arasında.

Haberler


İTB kurucularından Mehmet Hilmi vefatının 95. yıldönümünde anıldı

Balon balığının kilosuna 5,33 euro destek verilecek

Her yıl ortalama 357 kişi boğularak hayatını kaybediyor

Ketenlik Çocuk Kitap Okuma Kulübünden ’Küçük Prens’ etkinliği

Yangın söndürme helikopteri düştü

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi Okul Aile Birliğinden Başkonsolos Aykut Ünal’a ziyaret

İskeçe’de Aşure buluşmaları başlıyor

ABTTF, Avrupa Parlamentosundaki temel haklar oturumuna katıldı

Gümülcine Belediyesi Erişilebilirlik Merkezi Projesi AB programına dahil edildi

Türk ve Yunan fotoğraf sanatçılarından ortak sergi

Selanik’in tarihi Bey Hamamı restorasyonun ardından yeniden hizmete açıldı

İskeçe Azınlık Lisesi Encümen Heyeti ve Okul Aile Birliğinden öğrencilere yaz faaliyetleri