Anasayfa


26-01-2021
Fransa, Yunanistan’a şimdi de fırkateyn pazarlıyor
Rafale savaş uçaklarının satış sözleşmesine imza atmak için dün Atina’ya gelen Fransa Savunma Bakanı Florance Parley, ülkesinin Yunanistan’la savunma alanındaki ilişkilerini daha da arttırmayı arzuladığını ifade etti.
26 Ocak 2021 Salı

Fransa, Rafale savaş uçaklarının ardından, şimdi de yeni nesil FDI fırkateynlerini Atina’ya satmaya hazırlanıyor. Hatta Fransa, fırkateynlerin üretimlerinin bir bölümünün Yunanistan’da yapılması konusunu da gündeme taşıyor.

Fransız Savunma Bakanı Parley, Kathimerini gazetesine verdiği röportajda, Yunan Hava Kuvvetlerinin, Yunanistan’dan Birleşik Arap Emirlikleri ve Hindistan’a uzanan çok uluslu “Skyros” tatbikatına katılacağını söyledi. Şubat ayında ise bir Yunan fırkateyninin Charles de Gaulle Fransız uçak gemisine eşlik edeceğini belirten Parley, Yunanistan’dan özel kuvvetlerin Mali’deki operasonlara katılacağından söz etti.

Parly, ikili güvenlik anlaşmasının resmiyete dökülmesi için temasların sürdüğüne de dikkat çekti.

Bir soru üzerine Fransız Savunma Bakanı, “Bildiğiniz gibi Fransa'nın dünya standartlarında bir denizcilik endüstrisi var. Bugün Naval Group, Fransız Donanması için yeni nesil fırkateynler (FDI) üretiyor. Size bu firkateynlerin sınıfının en iyisi olduğunu ve donanmamızın öncüsü olacaklarını söyleyebilirim. Bu firkateynlerin Yunanistan tarafından satın alınmasının ülkelerimiz için çok güzel bir haber olacağına inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Fransa’nın ve Fransız gemi endüstrisinin Yunan Donanmasının her türlü talebine cevap vereceğini söyleyen Parley, “Ayrıca Yunanistan'da üretimin bir bölümünü nasıl planlayabileceğimizi de düşünmemiz gerektiğine eminim. Bu, sıkı bir şekilde desteklediğim Avrupa savunmasının endüstriyel ve teknolojik temelini güçlendirmeye yardımcı olacaktır.” dedi.

Haberler


GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler