Anasayfa

26-01-2021
Fransa, Yunanistan'a şimdi de fırkateyn pazarlıyor
Rafale savaş uçaklarının satış sözleşmesine imza atmak için dün Atina'ya gelen Fransa Savunma Bakanı Florance Parley, ülkesinin Yunanistan'la savunma alanındaki ilişkilerini daha da arttırmayı arzuladığını ifade etti.
26 Ocak 2021 Salı

Fransa, Rafale savaş uçaklarının ardından, şimdi de yeni nesil FDI fırkateynlerini Atina'ya satmaya hazırlanıyor. Hatta Fransa, fırkateynlerin üretimlerinin bir bölümünün Yunanistan'da yapılması konusunu da gündeme taşıyor.

Fransız Savunma Bakanı Parley, Kathimerini gazetesine verdiği röportajda, Yunan Hava Kuvvetlerinin, Yunanistan'dan Birleşik Arap Emirlikleri ve Hindistan'a uzanan çok uluslu "Skyros" tatbikatına katılacağını söyledi. Şubat ayında ise bir Yunan fırkateyninin Charles de Gaulle Fransız uçak gemisine eşlik edeceğini belirten Parley, Yunanistan'dan özel kuvvetlerin Mali'deki operasonlara katılacağından söz etti.

Parly, ikili güvenlik anlaşmasının resmiyete dökülmesi için temasların sürdüğüne de dikkat çekti.

Bir soru üzerine Fransız Savunma Bakanı, "Bildiğiniz gibi Fransa’nın dünya standartlarında bir denizcilik endüstrisi var. Bugün Naval Group, Fransız Donanması için yeni nesil fırkateynler (FDI) üretiyor. Size bu firkateynlerin sınıfının en iyisi olduğunu ve donanmamızın öncüsü olacaklarını söyleyebilirim. Bu firkateynlerin Yunanistan tarafından satın alınmasının ülkelerimiz için çok güzel bir haber olacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Fransa'nın ve Fransız gemi endüstrisinin Yunan Donanmasının her türlü talebine cevap vereceğini söyleyen Parley, "Ayrıca Yunanistan’da üretimin bir bölümünü nasıl planlayabileceğimizi de düşünmemiz gerektiğine eminim. Bu, sıkı bir şekilde desteklediğim Avrupa savunmasının endüstriyel ve teknolojik temelini güçlendirmeye yardımcı olacaktır." dedi.

Haberler


BTAYTD Darbuka ritim atölyesi Kakava Şenliklerinde sahne aldı

Aziz Yıldırım Fenerbahçe başkanlığına adaylığını açıkladı

ABTTF: “Zaharaki azınlık eğitim sorunlarını görmezden geldi”

Miçotakis, BAE Devlet Başkanı Nahyan ile Abu Dabi’de görüştü

Yeni deprem haritası: Dedeağaç’ın risk seviyesi yükseltildi

İsrail Savunma Bakanı Katz hakkında Yunanistan’da ön soruşturma başlatıldı

Gökçeada’daki Rum azınlık okullarına destek için Atina’da konser

Yaz aylarında iş yerleri saat 22.00’ye kadar açık kalsın önerisi

Gümülcine Müftülüğü Kitap Kulübü buluşmaları devam ediyor

Trakya Tütün Üreticileri Kooperatifinden önemli duyuru

CINGOs Yunanistan raporunu yayınladı

Mücahit Mümin’in “Şafak Yazıları” BAKEŞ tarafından yayımlandı