Anasayfa

27-01-2021
Vaka artışı devam ederse önlemler geri gelebilir!
Uzmanlar, Yunanistan genelinde dün görülen Kovid -19 vakalarındaki ani artıştan endişeli.
27 Ocak 2021 Çarşamba

Sağlık Bakanlığı yetkilileri dün (26 Ocak Salı) ülke genelinde tespit edilen 842 vakadan sonra, durum değerlendirmesi yaptı. Sözkonusu vaka sayısı son 15 günün en yüksek sayısı olarak kayıtlara geçti. Vakaların yarısı ise Attiki bölgesinde görülmüştü.

Uzmanlar, hastanelerde boş Kovid -19 yataklarının mevcut olduğunu, yoğun bakım ünitelerinde de büyük bir baskı olmadığına dikkat çekerek, ancak vaka artışının 5 - 7 gün süreyle devam etmesi halinde tüm önlemlerin yeniden değerlendirileceğini belirtiyor. Atina Kapodistriako Üniversitesi Rektörü Prof. Athanasios Dimopulos, vaka artışının 5 - 7 gün devam etmesi halinde önlemlerin sıkılaştırılması ihtimalinin gündeme geleceğini söyledi. Dimopulos, bu kez önlemlerin daha hızlı bir şekilde hayata geçirileceğini ifade etti. Dimopulos, Şubat ve Mart ayının kritik olduğuna dikkat çekerek, yaz aylarına kadar ülke nüfusunun yarısının aşılanması gerektiğini kaydetti.
Yetkililer, vaka artışının gidişatının son derece önemli olduğunu ifade ederek, bu konunun önümüzdeki günlerde yakından takip edileceğini vurguladılar.


Haberler


“Müftü Mustafa Hilmi Aga Toplum Öncüleri Ödülleri” sahiplerini buldu

Batı Trakya Öğrenci Birliğinden Ankara’da resmi temaslar

YTB’de Mustafa Kırımoğlu için vefa programı

Başkonsolos Ünal ve Ticaret Ataşesi İren’den Trakya İşadamları Derneği ziyareti

Yerlikaya ile Hrisohoidis görüştü

Yerapetritis: “Arnavutluk’taki Yunan azınlığın hakları Yunanistan için öncelikli konudur”

İskeçe’de kontrollü park cezası artırıldı

İskeçe’de dehşet verici olay: Zehirlenen 14 kedi ölü bulundu

Batı Trakya’dan 6 sporcu Fenerbahçe’nin radarında

Trafik kazaları elektronik uygulamayla takip edilecek

2026 bütçesi meclisten geçti

Özgür Ferhat: “2026 bütçesi halkı değil, ayrıcalıklı zenginleri koruyor”