Anasayfa

31-01-2021
Ocak ayında 270 bin kişi aşı oldu
Sağlık Bakanı Vasilis Kikilias, ocak ayında 270 bin kişinin aşılandığını söyledi. Kikilias, ocak ayı için aşı hedefinin 200 bin olduğunu da hatırlattı.
31 Ocak 2021 Pazar

Sağlık Bakanı SKAİ'ya yaptığı açıklamada, şubat ayında aşı hedefinin üç kat artacağını tahmin ettiklerini kaydetti. Kikilias, şubat ayının enfeksiyon ve virüslerin arttığı bir ay olduğuna dikkat çekerek, zor geçmesinin beklendiğini de sözlerine ekledi.

Aşıyla ilgili Kikilias, "Mart ayında daha da fazlasını yapacağız ve Nisan, Mayıs, Haziran Yunan toplumunu büyük ölçüde aşılayacağız." diye konuştu.

Aşı tedariğinin aksamaması ve başka sorunlar çıkmaması halinde yaz başına kadar risk gruplarında olanların, sağlık çalışanlarının ve yaşlıların aşılanması işleminin tamamlanacağını söyleyen Kikilias, aşı programına diğer yaş gruplarıyla devam edileceğini söyledi.

Sağlık Bakanı, gerek duyulması durumunda özel çalışan doktor ve eczacıların da aşı kampanyasına destek olacaklarını ifade etti.

Virüsün mutasyonu uğraması ve halkın önlemler nedeniyle yorulmuş olmasının kendisini endişelendiren iki nokta olduğunu kaydeden Kikilias, önümüzde zor geçmesi beklenen iki ay daha olduğunu söyleyerek, vatandaşları önlemlere uymaya davet etti.

Haberler


BTAYTD Darbuka ritim atölyesi Kakava Şenliklerinde sahne aldı

Aziz Yıldırım Fenerbahçe başkanlığına adaylığını açıkladı

ABTTF: “Zaharaki azınlık eğitim sorunlarını görmezden geldi”

Miçotakis, BAE Devlet Başkanı Nahyan ile Abu Dabi’de görüştü

Yeni deprem haritası: Dedeağaç’ın risk seviyesi yükseltildi

İsrail Savunma Bakanı Katz hakkında Yunanistan’da ön soruşturma başlatıldı

Gökçeada’daki Rum azınlık okullarına destek için Atina’da konser

Yaz aylarında iş yerleri saat 22.00’ye kadar açık kalsın önerisi

Gümülcine Müftülüğü Kitap Kulübü buluşmaları devam ediyor

Trakya Tütün Üreticileri Kooperatifinden önemli duyuru

CINGOs Yunanistan raporunu yayınladı

Mücahit Mümin’in “Şafak Yazıları” BAKEŞ tarafından yayımlandı