Anasayfa


01-02-2021
Burhan Baran: ‘Mustafçova Belediyesi’nde acilen itfaiye teşkilatı kurulması gereklidir’
İskeçe KİNAL Milletvekili Burhan Baran, Mustafçova Belediyesi’nde itfaiye teşkilatı kurulması ile ilgili olarak Sivil Koruma Bakanı Mihalis Hrisohoidis’e yönelik soru önergesi sundu.
1 Şubat 2021 Pazartesi

Geçtiğimiz günlerde Sinikova köyünde iki kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan yangın felaketinin bölgede daimi bir itfaiye teşkilatının kurulmasının önemini bir kez daha ortaya koyduğunu belirten Burhan Baran, soru önergesinde şu ifadelere yer verdi:

“Dün öğleden sonra (Miki)Mustafçova Belediyesi'nin (Satres)Sinikova köyünde yaşadıkları evde çıkan yangında, yaşlı bir çift yanarak hayatını trajik bir şekilde kaybetti. Bu üzücü olay vesilesiyle, (Miki)Mustafçova Belediyesi’nde daimi bir itfaiye teşkilatının kurulmasının ihtiyaç olduğu, bir kez daha gündeme gelmektedir. Ne yazık ki vilayetimizin Balkan kolunun geniş ormanlık alanlarla kaplı bölgelerinde buna benzer olaylar birkaç kez tekrarlanmış bulunmaktadır.

Balkan koluna ait köylerin,(Xanthi) İskeçe şehir merkezinden olan mesafeleri, yolun zorluklarını da göz önünde bulundurursak yaklaşık olarak 45 dakikayı aşmaktadır. Ancak Stavrupoli’nin ve (Xanthi) İskeçe'nin itfaiye teşkilatları bu kadar geniş bir alanı ve mesafeyi kaplamakta maalesef zorlanmaktadır.

İtfaiye teşkilatının çabaları, her ne kadar olağanüstü olmuş olsa da, insan can kayıpları var olduğunda, yapılanların yeterli gelmediği ortadadır.

Yukarıdaki bahsi geçenlere dayanarak, yetkili Bakana soruyorum:

1.İskeçe vilayetinin Balkan kolunda bulunan büyük ormanlık alanlarla kaplı bölgelerin, erişime zor olması nedeniyle (Miki) Mustafçova Belediyesi'nde İtfaiye Teşkilatının kuruluması için gereken işlemlerin başlatılmasını düşünüyor musunuz?

2. Gelecekte benzer trajik olaylardan kaçınmak için, ne tür önlemler almayı düşünüyorsunuz?"


Haberler


GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler