Anasayfa


04-02-2021
Stajları askıya alınan öğrencilerin sorununu gündeme getirdiler
İlhan AHMET: “Koronavirüs sürecinde askıya alınan stajlar nedeniyle, öğrenciler mezun olamıyor.”
4 Şubat 2021 Perşembe

Değişim Hareketi (KİNAL) Rodop Milletvekili İlhan Ahmet ve Drama Milletvekili Hara Kefalidu, koronavirüs pandemisi nedeniyle zorunlu stajları askıya alınan üniversite öğrencilerinin mağduriyetlerine dikkati çekti.

Milli Eğitim Bakanı Niki Kerameos’a hitaben sunulan soru önergesinde, stajlarını tamamlama imkanı sağlanmadığı için birçok öğrencinin pandemi tedbirlerinin hayata geçirilmeye başlandığı geçen Mart ayından bu yana adeta "rehin" tutulduğuna işaret edildi. KİNAL milletvekilleri, “Bu öğrenciler stajlarını tamamlayamadıkları için mezun olamıyorlar, bu durum hem kendilerini hem de ailelerini mağdur ediyor.” dedi.
Soru önergesinde ayrıca, “Müfredatın çeşitliliği ve aynı zamanda her stajın konusunun özgüllüğü nedeniyle, stajın her zaman uzaktan yöntemlerle yürütülmesi mümkün değildir. Tam tersine, bazen doğru ve düzenli bir şekilde yürütülmesi için öğrencilerin fiziksel mevcudiyeti gereklidir.

Pandemi tedbirleri iki farklı öğrenci grubu yaratmakta, bazıları çalışmalarını uzaktan bile tamamlayabilirlerken, diğerleri neredeyse bir yıldır ‘kapana kısılmış’ durumda bekletilmektedir. Bu durum, hâlihazırda ekonomik sorunlarla karşı karşıya olan birçok öğrencinin iş hayatına girişini de geciktirmektedir.” Ifadeleri yer aldı.

Rodop Milletvekili İlhan AHMET’in yanı sıra Eğitim Komisyonu üyesi Değişim Hareketi (KİNAL) Drama Milletvekili Hara Kefalidu’nun da imzasıyla ilgili komisyon ve bakanlığa iletilen soru önergesinde, staj için öğrenci kabul eden şirketlerin pek çoğunun, SARS-Cov-2 virüsünün daha fazla yayılma riskine karşı tüm korunma önlemlerini aldıklarını beyan etmek suretiyle normal şekilde faaliyet göstermeye devam ettiği hatırlatılarak, lisans öğrencilerinin mezun olup diplomalarını alabilmeleri için, bakandan acilen staj yapabilme imkanı tanıması talep edildi.

Eğitim Bakanı’ndan, “1. Hem kamuda hem de özel sektörde, öğrenci stajlarına ev sahipliği yapan kurumlar, pandemi sürecinde belirli koruma önlemleri çerçevesinde açık olup, faaliyetlerini sürdürürken, stajlar neden askıya alınmaya devam ediyor?

2. Stajını uzaktan yapamayan öğrencilerin sorunlarına nasıl bir çözüm getirmeyi düşünüyorsunuz?

3. Lisans öğrencilerinin, şu an faaliyette olan kurumlarda staj yapabilmeleri için ne gibi acil adımlar atacaksınız?” sorularına yanıt istendi.

Haberler


GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler