Anasayfa


05-02-2021
ABTTF’den Yeşil Sol Parti’ye tepki
ABTTF, Yeşil Sol Parti’nin azınlıkla ilgili açıklamalarına tepki gösterdi.
5 Şubat 2021 Cuma

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), Yeşil Sol Parti’nin Batı Trakya Türk azınlığıyla ilgili açıklamalarına tepki gösterdi.
ABTTF, Batı Trakya Türk toplumunun “Türk” kimliğinin tanınması için verdiği mücadeleye destek veren Türkiye Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasına tepki gösteren Yeşil Sol Parti’ye yanıt verdi.
Yunanistan’da 2019 yılında kurulan Yeşil Sol Parti’nin Trakya Bölge Başkanlığı’nca yapılan yazılı açıklamada, Türk hükümetinin Batı Trakya’da bir Türk azınlığın var olduğuna dair devam eden açıklamalarının kınandığı belirtilerek, konunun istikşafi görüşmelerde dile getirilmesinden endişe duyulduğu ifade edildi ve Yunan hükümetine konuyla ilgili hiçbir müzakereyi kabul etmeme çağrısında bulunuldu.

“TÜZÜĞÜNDEKİ İLKELERİ UNUTUVERMİŞ”
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habipoğlu konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Mevcut siyasi sistem ve iktidar organlarının yetersizliklerini eleştiren, özgürlük, demokrasi ve eşitlik toplumu gayesi olan Yeşil Sol Parti, söz konusu Batı Trakya Türk toplumu olunca tüzüğündeki ilkeleri unutuvermiş, Yunan devletinin Türk kimliğimizi inkar eden resmi politikasını savunmuştur. Öte yandan Batı Trakya Türk toplumu ikili ve uluslararası anlaşmalar uyarınca anavatanımız ve ülkemizi doğrudan ilgilendiren ikili bir meseledir ve bu nedenle sorunlarımız da istikşafi görüşmelerde mutlaka masada olmalıdır. Eşitsizliklerin ortadan kalkması için çalışan yeni bir siyasi yapı olduğu iddiasındaki Yeşil Sol Parti’yi anavatanımızı günlük siyasi tartışmalara alet etmeden Batı Trakya Türk toplumunun maruz kaldığı hak ihlalleri ve ayrımcılığa samimi şekilde yaklaşmaya çağırıyoruz.” dedi.






Haberler


GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler