Anasayfa

08-02-2021
"Encümen seçimlerinin derhal yapılabilmesi için gerekli ortam tesis edilmeli"
Azınlık temsilcileri, eğitim müdürü Kostas Bantikos'la görüşerek Batı Trakya'daki azınlık okullarında encümen seçimlerinin bir an önce yapılmasını talep etti.
8 Şubat 2021 Pazartesi

Rodop milletvekili İlhan Ahmet, İskeçe milletvekili Hüseyin Zeybek, Batı Trakya Azınlık Okulları Encümenler Birliği Başkanı Ercan Ahmet ve İskeçe Azınlık Lisesi Encümen Heyeti Üyesi Ahmet Kara'dan oluşan heyet, bugün (8 Şubat Pazartesi) Doğu Makedonya Trakya Eyaleti Eğitim Müdürü Kostas Mantikos'u ziyaret ederek görüştü. Azınlık temsilcileri bakanlık tarafından hukuka aykırı olarak defalarca erteleme getirilmesinin kabul edilmez olduğunu ifade etti. Heyet, belirsizliğin bir an önce ortadan kaldırılması için seçimlerin derhal yapılmasını sağlayacak gerekli ortamın tesis edilmesini talep etti.

Rodop Milletvekili İlhan Ahmet konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Bugün, Doğu Makedonya Trakya Eyaleti Milli Eğitim Müdürü Kostas Bantikos'u makamında ziyaret ettik. Görev süreleri dolan Azınlık okulları encümen heyetlerinin seçim süreci gündemiyle gerçekleştirdiğimiz ziyarette, 31 Aralık 2020 itibarıyla görev süreleri biten encümen heyetlerinde ilan edilen seçim tarihlerine, ilgili bakanlık tarafından hukuka aykırı olarak defalarca erteleme getirilmesinin kabul edilmez olduğunu ifade ettik.

Eğitim müdürüne, görev süreleri dolan encümen heyetlerinin, özerk statülerine binaen kanunun kendilerine verdiği yetkileri icra edemez duruma geldiğini hatırlatarak, bu belirsizliğin bir an önce ortadan kaldırılması için seçimlerin derhal yapılmasını sağlayacak gerekli ortamın tesis edilmesini talep ettik.

Diğer yandan, pandemi gerekçe gösterilerek seçimlerin yapılmasına erteleme getirilmesi olasılığını da değerlendirerek; böyle bir durumda 2021 yılı için alınan seçim kararının iptal edilmesi, bu yöndeki idari karırın geri alınması ve mevcut encümen heyetlerinin görev sürelerinin 31 Aralık 2021'e kadar uzatılması, ayrıca aday başvurusu olmayan okullardaki encümen heyetlerine yapılan atamaların da iptal edilmesi gerektiği yönündeki taleplerimizi dile getirdik."

Haberler


Kuruçay Köprüsü yaklaşık 9 yıl sonra yeniden ulaşıma açılıyor

Sigortasız araç cezalarına yapay zekâ incelemesi

Gümülcine ve İskeçe’de halk pazarlarının günü değişiyor

Kırköy’de 3. Ova Yağlı Güreş Festivali bugün düzenleniyor

Rodop ilinde yangın riski yüksek: Bazı bölgelere giriş yasaklandı

19. Ketenlik Gençlik Festivali başladı

Türkiye’den Yunanistan’ın Ege’yi kapsayan turizm planına tepki

Trakya Üniversitesi Batı Trakya’da öğrencilere tanıtıldı

Edirne heyeti Topsidis ile görüştü: Gündem turizm ve sınır kapıları

Kesriye’de "koyun-keçi çiçeği" hastalığı nedeniyle acil önlemler alındı

Batı Nil Virüsü vakaları son bir haftada 23 artarak 65’e yükseldi

Kosmidu ve “kurumsal tarafsızlık”