Anasayfa

15-02-2021
Yunanistan İsrail'den İHA alacak
Yunanistan, İsrail ile yapacağı 1,68 milyar dolarlık 20 yıl süreli savunma anlaşması çerçevesinde bu ülkeden iki adet İHA alacak.
15 Şubat 2021 Pazartesi

Basında yer alan haberlere göre, iki ülke arasında yapılan savunma işbirliği anlaşması kapsamında, Hava Kuvvetleri'ne e İsrail yapımı İnsansız Hava Araçları UAV HERON’ları katılacak.

Yunan basını, Atina'nın, Azerbaycan ve Suriye’de büyük başarılara imza atan Türk İHA ve SİHA’lara karşı UAV HERON insansız hava araçlarını envanterine katmak istediğini yazdı.

Haberlere göre, Yunanistan’ın İsrail ile imzaladığı savunma anlaşması çerçevesinde, 3 ay sonra İnsansız Hava Araçları UAV HERON’lar, Eğriboz (Evia) Yarımadası’nın doğusundaki İskiri (Skyros) adasındaki 135’inci Hava Üssüne gelecek ve HERON eğitimi için Yunan personel Tel Aviv’de eğitime başlayacak.

İsrail ile Yunanistan arasında yapılan savunma anlaşması çerçevesinde, 2 adet UAV HERON tipi İHA’nın satın alınma opsiyonuyla toplamda 39 milyon euroya, üç yıllığına leasing yöntemi ile kiralanacağı bildirildi.

Haberler


Büyükelçi Çağatay Erciyes’ten Batı Trakya’ya bayram ziyareti

Başkonsoloslukta bayram coşkusu

Plastik kapaklar umuda dönüşüyor

Batı Trakya Türk heyeti, Viyana’daki AGİT toplantısına katıldı

Pire Türk Şehitliği’nde 18 Mart anma töreni

Gümülcine Başkonsolosluğunda bayramlaşma töreni 20 Mart Cuma günü

Gümülcine Müftülüğü ve GTGB’den iftar programı

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Gümülcine’de törenle anıldı

İskeçe işletmelerine Skroutz fırsatı

Dimetoka’da soydaşlardan birlik ve dayanışma iftarı

BTAYTD, Mucize Tiyatrosu ve GAT’tan iftar programı

5 milyarlık silahlanma atağı: İsrail sistemleri de dahil