Anasayfa

22-02-2021
'Kovid-19 salgını 2022’nin başlarında sona erer'
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Direktörü Dr. Hans Kluge, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının 2022 yılının başlarında biteceğini söyledi.
22 Şubat 2021 Pazartesi

Danimarka devlet yayıncısı DR’ye açıklamalarda bulunan Kluge, 2021 yılının da Kovid-19 yılı olacağını, ancak 2020 yılına göre daha temkinli ve yönetilebilir olacağını vurguladı.

Kluge, en kötü senaryonun geride kaldığını, virüsün ilk yayılmaya başladığı 2020 yılına göre virüs hakkında daha fazla bilgiye sahip olunduğunu belirtti.

Kovid-19 salgınında yaşanan gelişmeleri hiç kimsenin önceden bilemeyeceğini vurgulayan ve kendi tahminini açıklayan Kluge, "2022’nin başında salgının sona ereceğini düşünüyorum." dedi.

Kluge, "Virüs olmaya devam edecek, ancak kısıtlamalara ihtiyaç olacağını düşünmüyorum. Bu iyimser bir mesaj." ifadelerini kullandı.

MUTASYON NORMAL
Kovid-19’un mutasyona uğramasını da değerlendiren Kluge, mutasyonların normal olduğunu ve virüsün bulaştığı kişiye uyum sağlamaya çalıştığını ancak mutasyonların hızlı yayılmasının kendilerini endişelendirdiğini anlattı.

Kluge, Kovid-19’un mutasyona uğramış daha hızlı yayılan türlerinin hızından dolayı Kovid-19’a karşı geliştirilen aşıların ne kadar efektif olduğunu çok sıkı takip ettiklerini, gerek görülmesi halinde aşıların yeni mutasyonlara göre düzenlenebileceğini ve mutasyonlar için temelden aşı üretmeye gerek olmadığını söyledi.

Mutasyonların virüsü kontrolden çıkarmayacağının altını çizen Kluge, ancak sağlık sistemleri baskı altında olan ülkelerdeki sağlık sisteminin, daha fazla baskı altında olabileceğini, bu yüzden mutasyonları çok ciddiye aldıklarını kaydetti.

En büyük sorunun ise aşı olanların, aşı olmayanlarla aynı ortamlarda bir araya geldiğinde yaşanacağına dikkati çeken Kluge, zaman çizelgesinin çok önemli bir faktör olduğunun altını çizdi.

Kluge, "Hız şu andan itibaren en iyi dostumuz. Her şey tempoya bağlı. Hız can kurtaracak ve ekonomiyi koruyacak ve sonunda da mutasyonları frenleyecek." ifadelerini kullandı.

Haberler


Yunanistan - Türkiye maçında yüzyılın rekoru kırıldı

Kozlukebir Belediye Başkanı Erdem Hüseyin’den Edirne ziyareti

Kırk Kurbanı geleneği devam etti

Sakız Adası’nda acil durum ilan edildi

İskeçe Azınlık Lisesi öğrencileri için muhteşem mezuniyet töreni

EPOMEA Rodop Başkanı Sibel Mustafaoğlu Ankara’da temaslarda bulundu

İslam İşbirliği Teşkilatından Batı Trakya Türklerine destek

Yunanistan’dan itidal ve görüşmelerin yeniden başlatılması çağrısı

Müftüler Trampa ve Şerif, Türkiye Dışişleri Bakanı Fidan’la görüştü

Gümülcine’de “Bağımlılığın İzinde” konferansı düzenlendi

Libya’dan Girit’in güneyindeki ihale için Yunanistan’a tepki

Kikilias’dan Hürmüz Boğazı uyarısı